ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο τη Δευτέρα

Καιρός: Τοπικές βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο τη Δευτέρα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από την ΕΜΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά το «πέρασμα» της κακοκαιρίας «Κάρμελ» από τη χώρα μας, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, με τοπικές βροχές στα δυτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ μετά το απόγευμα αναμένονται χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στο ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς), -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς), 4 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο ισχυροί 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και από το απόγευμα λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τη νύχτα λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ