ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε από κορωνοϊό η δημοσιογράφος Ευγενία Χριστοπούλου - Το συγκινητικό μήνυμα του γιου της

Πέθανε από κορωνοϊό η δημοσιογράφος Ευγενία Χριστοπούλου - Το συγκινητικό μήνυμα του γιου της
Η δημοσιογράφος Ευγενία Χριστοπούλου ήταν μητέρα του ηθοποιού Νικόλα Αγγελή INTIME/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Έφυγε» από τη ζωή, έπειτα από μάχη με τον κορωνοϊό, η δημοσιογράφος Ευγενία Χριστοπούλου, σε ηλικία 69 ετών.

Η Ευγενία Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων, φοίτησε στο γαλλικό τμήμα του St. George Commercial College for Girls.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία από το Γραφείο Τύπου της Ενώσεως Ξενοδοχείων Ελλάδος το 1972, ενώ συγχρόνως έγραφε και το έντυπο της Ενώσεως, την «ΞΕΝΟΔΟΧΙΑ». Από το 1973 έως το 1978 εργάστηκε στη σύνταξη των περιοδικών «ΤΑΞΙΔΙ» και «ΚΡΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» του Μανόλη Δουλγεράκη. Το 1978, διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού “SORED” και το 1979, διευθύντρια παραγωγής του εκδοτικού οίκου «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ» του Παύλου Μπακογιάννη. Από το 1980, εργάστηκε στο περιοδικό «ΟΜΑΔΑ» του Οργανισμού Λαμπράκη ως συντάκτρια και βοηθός ύλης.

Κατόπιν, εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΒΗΜΑ», «ΓΝΩΜΗ», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» καθώς και στη δημόσια τηλεόραση, ως επικεφαλής του τμήματος του εξωτερικού δελτίου της ΕΡΤ2 και συγχρόνως, παρουσιάστρια ειδήσεων.

Επέδειξε συνέπεια και επαγγελματισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, ενώ υπήρξε επιμελής, εργατική και παράδειγμα συναδελφικής αλληλεγγύης.

Πολυμήχανη και πολυτάλαντη, ασχολήθηκε με επιτυχία με πολλά είδη ρεπορτάζ, όπως το ρεπορτάζ των υπουργείων Δημοσίων Έργων, Εμπορίου και Εθνικής Άμυνας, το ελεύθερο αλλά και το αθλητικό, γεγονός που σαφώς καταδεικνύει το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων της, που την ανέδειξαν σε μια καταξιωμένη επαγγελματία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, συλλυπείται βαθύτατα τον γιο της Νίκο Αγγελή και τους οικείους της.

Η κηδεία της Ευγενίας Χριστοπούλου θα γίνει αύριο, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, στη 1 μ.μ., στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Σε συγκινητική ανάρτηση προχώρησε ο γιος της Ευγενίας Χριστοπούλου, ο ηθοποιός Νικόλας Αγγελής.

https://www.instagram.com/p/CXqfCYhKV_T

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ