Μετάλλαξη Όμικρον - Έρευνα: Τα εμβόλια που δεν είναι mRNA δεν προσφέρουν προστασία
Ενώ η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται ραγδαία προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό, ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία ερευνών που δημοσιεύουν οι New York Times για την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια έναντι της παραλλαγής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα εμβόλια Covid που δεν είναι mRNA δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα έναντι της της συγκεκριμένης παραλλαγής.
Πρόκειται για τα εμβόλια:
- AstraZeneca
- Johnson & Johnson
- Sinopharm
- Sinovac
- Sputnik
Από την άλλη πλευρά, το εμβόλιο της Moderna (mRNA) σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ που παρουσίασε τη μελέτη, φαίνεται πως με την 3η δόση αυξάνει 37 φορές τα αντισώματα κατά της Όμικρον.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, η έρευνα του CDC έδειξε ότι είναι 20 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν και 10 φορές πιο πιθανό να προσβληθούν.
ΕΛΛΑΔΑ
Κακουργηματική δίωξη στον 35χρονο που δάγκωσε και έκοψε το αυτί 54χρονης οδηγού ταξί στη Νέα Ιωνία
12:40
ΚΟΣΜΟΣ
Φιάλη υγραερίου βρέθηκε κάτω από το αντίγραφο του αγάλματος του Δαυίδ στην Φλωρεντία
12:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού: Προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πληθωρισμό 2,6% και ανεργία 7,9%
12:22
ΕΛΛΑΔΑ
«Βιβλική καταστροφή» στην Κρήτη: Τεράστιες ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες-Ξεκίνησαν οι αυτοψίες
12:21
ΚΟΣΜΟΣ