ΕΛΛΑΔΑ

Eκκένωση παραλίας που είχε καταληφθεί από ομάδες ακτιβιστών

Eκκένωση παραλίας που είχε καταληφθεί από ομάδες ακτιβιστών
Το κέντρο κράτησης στη Μόρια της Μυτιλήνης REUTERS/Filippo Monteforte/Pool

Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί μέρος της παραλίας Τσαμάκια στην Μυτιλήνη από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, όπου λειτουργούσε από τις αρχές του χειμώνα η κοινωνική κουζίνα «No Border Kitchen» από αλληλέγγυους που προσέφεραν φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ακτιβιστές αρχικά μοίραζαν γεύματα σε πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν στη γύρω περιοχή ή θα έφευγαν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά.

Στη συνέχεια όμως, ο χώρος μετατράπηκε σε έναν άτυπο καταυλισμό όπου μετά την συμφωνία της 20ης Μαρτίου άρχισαν να συγκεντρώνονται ολονένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι παρέμεναν εκεί για να διαφύγουν την καταγραφή τους ή την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.

Οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές μετέφεραν στο κέντρο κράτησης της Μόριας 346 μετανάστες στο σύνολο τους από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Παράλληλα, προσήχθησαν 19 ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης ενώ συνεργεία του δήμου γκρεμίζουν τις αυθαίρετες κατασκευές που στήθηκαν στην παραλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ