ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Όμικρον - Σαρηγιάννης: «Θα φέρει lockdown, αν συνεχιστεί η διασπορά»

Μετάλλαξη Όμικρον - Σαρηγιάννης: «Θα φέρει lockdown, αν συνεχιστεί η διασπορά»
«Το πολύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον» στη χώρα, δήλωσε ο καθηγητής

Απαισιόδοξα τα μηνύματα που εκπέμπουν οι ειδικοί σχετικά με την εξάπλωση και τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμά πως είναι αναπόφευκτο το lockdown, και μάλιστα αυστηρό.

«Θεωρώ ότι θα είναι υποχρεωτική κίνηση το lockdown», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ANT1.

Επισήμανε ότι «στην τρίτη δόση κάποιος είναι σχεδόν πλήρως προφυλαγμένος», εκφράζοντας την ανησυχία του για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και τους νοσήσαντες, λόγω της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας πως «τα σημερινά κρούσματα επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε μέρες, δηλαδή την επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της πανδημίας».

Ακόμη, σημείωσε πως «συμφωνώ με το Σωτήρη Τσιόδρα που ανέφερε ότι ζούμε το υποδόριο κύμα της Όμικρον».

Ο κ. Σαρηγιάννης δεν παρέλειψε να τονίσει πως «παρατηρείται εκθετική αύξηση σε πολλές περιοχές», προβλέποντας πως «το πολύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον».

Όσον αφορά τη νόσηση από τη νέα μετάλλαξη, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κανείς νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία».

Αν η διασπορά, όπως είπε, συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς «δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλλει η μετάλλαξη Όμικρον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ