ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Μυτιλήνη λόγω πολλών κρουσμάτων - Εξετάζεται μίνι lockdown

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Μυτιλήνη λόγω πολλών κρουσμάτων - Εξετάζεται μίνι lockdown
Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό ΙΝΤΙΜΕ - Φωτογραφία αρχείου

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Μυτιλήνη καθώς έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, ενώ αυξάνονται και οι μολύνσεις σε παιδιά, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός μίνι lockdown

Καθημερινά, σημειώνονται περίπου 70 κρούσματα στο νησί, με πολλά να εντοπίζονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, μεγάλο εμφανίζεται και το αντιεμβολιαστικό κίνημα στο νησί.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, Πανάγος Κουφέλος στο Mega:

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Κουφέλος.

«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ