Μεγάλη επιχείρηση ανοιχτά της Φολεγάνδρου μετά από βύθιση σκάφους με μετανάστες
Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες.
Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 ανθρώπους καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο.
Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε.
Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των δώδεκα διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό.
Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και τρία πλωτά, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.
Ιράν: Η μαντίλα πέφτει σιγά-σιγά, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν
13:39
Παγκόσμια Ημέρα Γης: Φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και we4all σε στοχευμένες δράσεις δενδροφύτευσης
13:30
Εκτός κινδύνου η Ιαπωνία μετά τη δόνηση των 7,7 βαθμών - Ήρθη η προειδοποίηση για «μεγα-σεισμό»
13:29
Πειρατές έκαναν ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο και το οδηγούν προς τη Σομαλία
13:25