ΕΦΚΑ: Με αγωγή ζητά να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες στον Οργανισμό
Αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε ο ΕΦΚΑ.
Σε αυτή, ζητά να αναγνωριστούν ως παράνομες οι απεργίες που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής-ΠΟΠΟΚΠ (48ωρη στις 23 και 24 Δεκεμβρίου) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ - ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ (24ωρη στις 23 Δεκεμβρίου).
Οι απεργίες αυτές προκηρύχθηκαν μετά την εντολή που έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης προς την διοίκηση του ΕΦΚΑ για την αναστολή των αδειών των υπαλλήλων την περίοδο των εορτών για να καλυφθούν οι αυξημένες και έκτακτες ανάγκες του ΕΦΚΑ.
Με την αγωγή του ο ΕΦΚΑ υποστηρίζει ότι οι 2 ομοσπονδίες παραβιάζουν τους κανόνες της σχετικής νομοθεσίας που ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια.
Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, δεν τήρησαν την τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης που προβλέπεται για απεργία στο δημόσιο, οι απεργίες δεν προκηρύχθηκαν από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και δεν κάλεσαν, ούτε καν για την τήρηση των προσχημάτων, τον ΕΦΚΑ σε δημόσιο διάλογο.
Η αγωγή θα συζητηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι και απόφαση επί αυτής αναμένεται το απόγευμα.
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου του τραμ
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00
Κλειστά σχολεία και σχολές σήμερα λόγω του Byron – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
07:52
AKTOR: Αναθεώρηση 5ετούς πλάνου λόγω LNG και ομολογιακού των 140 εκατ. ευρώ – Τι θα χρηματοδοτήσει
07:50