ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο Στάθης Παναγιωτόπουλος - Έρευνες στα σπίτια του σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο

Συνελήφθη ο Στάθης Παναγιωτόπουλος - Έρευνες στα σπίτια του σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο
Ο πρώην παρουσιαστής αναμένεται να παραμείνει απόψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Video Screen-Grab

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γεώργιο Δακουρά, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος προσήλθε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης περίπου στις 16:00 και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αύριο, Πέμπτη, θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα. 

Ο πρώην παρουσιαστής αναμένεται να παραμείνει απόψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ο μουσικός παραγωγός παραδόθηκε στις αρχές μετά την καταγγελία δεύτερης γυναίκας για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της, διαρκές αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που επισύρει αυτόφωρη διαδικασία, μέσω δημοσίευσης στο διαδίκτυο βίντεο με προσωπικές τους στιγμές χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thesstoday, οι αρχές θα προχωρήσουν σε κατ΄οίκον έρευνες στα σπίτια που διατηρεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News τα επόμενα 24ωρα θα εμφανιστεί και τρίτη γυναίκα που έχει αναγνωρίσει τον εαυτό της σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε πορνογραφικά σάιτ. Οι αρχές ερευνούν τα βίντεο που είχε αναρτήσει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος με σκοπό να εντοπιστούν οι γυναίκες που φαίνονται και να ερωτηθούν αν η δημοσιοποίηση έγινε με τη συναίνεσή τους.

Εννέα βίντεο παραμένουν αναρτημένα

Το πρωί της Τετάρτης, ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε στην ΕΡΤ πως πιθανώς να εκδοθεί και εντός της ημέρας ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αργά το βράδυ της Τρίτης υποβλήθηκε μήνυση κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

«Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε ότι είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο», δήλωσε ο δικηγόρος νωρίτερα στον ΑΝΤ1.

Πρόκειται για υλικό από προσωπικές στιγμές με ερωτικές συντρόφους του, που προσφέρεται σε «κοινή θέα», εν αγνοία τους.

«Εγώ εκπροσωπώ την κόρη φιλικού του ζευγαριού, που όταν είχαν επαφές και έγινε η καταγραφή των προσωπικών στιγμών τους, ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, «αυτός ο τύπος έχει θέματα ψυχολογικής και ψυχιατρικής φύσεως και προβλήματα ανασφάλειας, διότι δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο για να κάνει τέτοιες ενέργειες».

«Σε ότι αφορά τα θύματα και την "έλξη" για εκείνον, προφανώς έχει παίξει ρόλο η τηλεόραση και η δημοσιότητα του. Έχει εκμεταλλευθεί αυτό που του προσφέρει η αναγνωρισιμότητα του, για να συνάψει τις επαφές» προσέθεσε.

Όπως διευκρίνισε, μένει να φανεί από την έρευνα εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας πως «αν υπήρξε όφελος και το ποσό είναι άνω των 120.00 ευρώ μιλάμε για κακούργημα».

Σημείωσε μάλιστα πως «το αδίκημα είναι Αυτόφωρο, δεν έχει σταματήσει το αδίκημα, διαπράττεται κάθε ημέρα. Πρέπει και η Εισαγγελία να λάβει τα μέτρα της», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ