ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε νέο ναυάγιο - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε νέο ναυάγιο - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Στην επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού των μεταναστών συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Μια νέα τραγωδία - η δεύτερη σε ένα 48ωρο - είναι σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες. Τουλάχιστον τέσσερις σοροί έχουν περισυλλεγεί έως τώρα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 100 άτομα.

Άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση από το λιμενικό σώμα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ΕΚΣΕΔ, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν στη βραχονησίδα Πρασονήσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 90 άτομα, ενώ τέσσερις σοροί βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή από πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Το ιστιοφόρο που μετέφερε τους μετανάστες, φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Στην επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού των μεταναστών συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ