ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η εικόνα που διέρρευσε από τα κρατητήρια

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η εικόνα που διέρρευσε από τα κρατητήρια
Δύο νέα ερωτικά βίντεο με δύο άλλες κοπέλες έχει στην κατοχή του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας INTIME

Κρατούμενος στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παραμένει μέχρι τη Δευτέρα που έλαβε προθεσμία να απολογηθεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση ανάρτησης βίντεο και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου με πρώην συντρόφους του, στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος δηλώνει μετανιωμένος και φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως όντως ανήρτησε το βίντεο με πρώην σύντροφό του το 2019, ωστόσο, τόνισε πως το είχε «κατεβάσει». «Κάποιος το είχε αποθηκεύσει και το "ανέβασε" ξανά στο Διαδίκτυο», φέρεται να υποστήριξε ο παρουσιαστής.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του και αναγνωρίζει ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αναδημοσιεύσεις των βίντεο.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Στάθη Παναγιωτόπουλο αφορά το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης αλλού» σε βαθμό κακουργήματος.

Εν τω μεταξύ, μια εικόνα του Στάθη Παναγιωτόπουλου διέρρευσε μέσα από τα κρατητήρια:

Και νέα βίντεο «καίνε» τον Παναγιωτόπουλο

Δύο νέα ερωτικά βίντεο με δύο άλλες κοπέλες έχει στην κατοχή του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ALPHA.

«Έχω στην κατοχή μου ήδη δύο καινούρια βίντεο -έφτασαν ανώνυμα στο e-mail μου- για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, που σημαίνει ότι κι άλλες κοπέλες μπαίνουν στη διαδικασία να δουν τι μπορούν να κάνουν. Και μάλιστα στη μια περίπτωση φαίνεται το πρόσωπο της κοπέλας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Ερωτηθείς γιατί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορήθηκε για κακούργημα, ο δικηγόρος εξηγεί ότι ο εισαγγελέας εφάρμοσε την παράγραφο 4 του σχετικού νόμου, που προβλέπει ότι αν ο υπαίτιος βλάψει ηθικά το θύμα ή έχει οικονομικό όφελος τιμωρείται με 10 χρόνια, άρα είναι κακούργημα.

Τέλος, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του δικηγόρου του Στάθη Παναγιωτόπουλου ότι έχει κατεβάσει τα βίντεο και ότι μπορεί να τα δει κανείς σε προφίλ του στο διαδίκτυο.

Σχολιάζοντας την ασκηθείσα ποινική δίωξη, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Γιώργος Δακουράς, έκανε λόγο για «νομικό άλμα» και «υπερβολή», τονίζοντας ότι η πράξη αυτή «δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος». «Ο ισχυρισμός του (εντολέα μου) είναι είναι ότι αυτό που έκανε ήταν ένα τεράστιο λάθος. Έχει λήξει όμως εδώ και χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση με τις αναρτήσεις που βρέθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες από άγνωστο πρόσωπο που μπορεί να τα είχε στην κατοχή του ή να τα αναπαρήγαγε από παλιά», ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αποκάλυψε, δε, πως στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής υποβλήθηκε αίτημα για να ελεγχθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο η ηλεκτρονική διεύθυνση, όσο και ο χρόνος των επίμαχων αναρτήσεων.

Ο 58χρονος κατηγορούμενος είχε παραδοθεί αυτοβούλως χθες, Τετάρτη, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνέχεια προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες πρώην ερωτικών του συντρόφων για δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές τους στιγμές σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και καταγγελία με ανάλογο περιεχόμενο που είδε το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, αποφασίστηκε η σύλληψή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ