ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Κρατούμενος πέταξε τις πατερίτσες και προσπάθησε να αποδράσει από το νοσοκομείο

Λάρισα: Κρατούμενος πέταξε τις πατερίτσες και προσπάθησε να αποδράσει από το νοσοκομείο
Ανεπιτυχής απόπειρα απόδρασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ΙΝΤΙΜΕ

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας με έναν 46χρονο κρατούμενο που προσπάθησε –ανεπιτυχώς- να αποδράσει.

Αρχικά, δήλωσε ασθενής και εκτάκτως μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις, πέταξε τις πατερίτσες και προσπάθησε να φύγει, ωστόσο συνελήφθη από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Λάρισας.

Ο 46χρονος μετήχθη τρεις φορές συνολικά στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, χρησιμοποιώντας τις πατερίτσες προκειμένου να εξεταστεί, εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό που θέλει τον κρατούμενο που χρησιμοποιεί τις χρησιμοποιεί να μην δεσμεύεται με χειροπέδες, καθώς δεν θα μπορεί να περπατήσει.

Ο 46χρονος, την περασμένη Παρασκευή, οδηγήθηκε για πρώτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ, έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται.

Με αφορμή εκείνα τα τραύματα οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ξανά στο ΠΠΓΝ, ενώ προχθές Τρίτη, νωρίς το απόγευμα, δηλώνοντας ότι υποφέρει από ζαλάδες, οδηγήθηκε ξανά για τρίτη φορά στο νοσοκομείο.

Επικαλούμενος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», κινητικά προβλήματα σε όλες τις μεταγωγές, χρησιμοποιούσε τις πατερίτσες.

Την Τρίτη εξετάστηκε από ιατρό παθολόγο. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων κατά την έξοδο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΠΓΝΛ και ενώ οδηγούνταν στο αυτοκίνητο της μεταγωγής προκειμένου να επιστρέψει στις φυλακές, ο 46χρονος -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- πέταξε στο έδαφος τις πατερίτσες και αποπειράθηκε να διαφύγει.

Τον καταδίωξαν ωστόσο οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών και λίγα μέτρα παρακάτω τον συνέλαβαν στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο 46χρονος κρατείται προσωρινά στις φυλακές Λάρισας, καθώς σε βάρος του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της απόπειρας ενδοοικογενειακής βαριάς και της σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Σε βάρος του 46χρονου θα σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ