ΕΛΛΑΔΑ

Θανάσης Μπαρτζώκας: Πέθανε o πρώην δήμαρχος Καισαριανής

Θανάσης Μπαρτζώκας: Πέθανε o πρώην δήμαρχος Καισαριανής
Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, στο Νεκροταφείο της Καισαριανής

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας διετέλεσε δήμαρχος στον δήμο Καισαριανής για τρεις θητείες και συγκεκριμένα από το 1991 έως το 1998 και από το 2003 έως το 2005.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο αντιδικατορικό κίνημα και έδωσε τη μάχη κατά της χουντικού καθεστώτος μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 συμμετείχε στο Συνασπισμό της Αριστεράς και εν συνεχεία εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα στη ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα).

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Με θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε τον σύντροφο και συναγωνιστή Θανάση Μπαρτζώκα, γέννημα θρέμμα μιας γειτονιάς σύμβολο των αγώνων του λαού μας για ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, της Καισαριανής.

Ως δήμαρχος Καισαριανής άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορική περιοχή επί τρεις θητείες.

Πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απόδοση του Σκοπευτηρίου στον λαό της Καισαριανής και τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης.

Έχαιρε τον σεβασμό όλων όσων τον γνώρισαν, ήδη από τους αντιδικτατορικούς αγώνες, καθώς έδινε τις μάχες με ανιδιοτέλεια και συντροφικότητα.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στη σύζυγο και τις κόρες του».

Το μήνυμα του κ. Παπαδημούλη:

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

«Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον σύντροφο και συναγωνιστή Θανάση Μπαρτζώκα.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο Θανάσης Μπαρτζώκας, στέλεχος της Αριστεράς, του Κουμμουνιστικού Κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και αργότερα συμμετείχε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ- ΣΥΡΙΖΑ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε το 2015, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του για την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και μαζί με εκατοντάδες άλλους αγωνιστές συγκρότησαν την Λαϊκή Ενότητα.

Κορυφαίο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκλέχτηκε τρεις φορές δήμαρχος Καισαριανής.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε αγωνιστής, που υπηρέτησε με συνέπεια τα ιδεώδη και τις αξίες της Αριστεράς.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του συντρόφου Θανάση Μπαρτζώκα στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπητό μας Θανάση την Τρίτη 28.12.2021 στις 12.00μμ με πολιτική κηδεία στο Νεκροταφείο της Καισαριανής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ