ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Επτά νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο - Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης

Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Επτά νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο - Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης
Στην επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού των μεταναστών συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μια νέα τραγωδία - η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες - σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες. Τουλάχιστον επτά σοροί έχουν περισυλλεγεί έως τώρα (πέντε γυναίες και δύο άνδρες), ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 100 άτομα.

Άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση από το λιμενικό σώμα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ΕΚΣΕΔ, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν στη βραχονησίδα Πρασονήσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 90 άτομα, ενώ τέσσερις σοροί βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή από πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Οι συνολικά 90 διασωθέντες (52 άνδρες 11 γυναίκες και 27 παιδιά) επιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ενώ στη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται, με τη συνδρομή και κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Το ιστιοφόρο που μετέφερε τους μετανάστες, φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Στην επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού των μεταναστών συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα μεταφερθούν για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι διασωθέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ