ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Και δεύτερο περιστατικό απόπειρας εμβολιασμού με πλαστοπροσωπία

Αποκλειστικό CNN Greece: Και δεύτερο περιστατικό απόπειρας εμβολιασμού με πλαστοπροσωπία
Οι Αρχές ερευνούν την ύπαρξη κυκλώματος, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ξεκινά από την Ομόνοια και έναντι αμοιβής απευθένεται σε άτομα που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και τα εκμεταλλεύονται συμμορίες, για να εμβολιάζονται έναντι άλλων. AP Photo / Matt Rourke, File

Τη διάσταση που μπορεί να έχει πάρει το κύκλωμα με τους πλαστούς εμβολιασμούς προσπαθεί να βρει τώρα η Αστυνομία μετά και το δεύτερο περιστατικό που καταγράφηκε στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας με έναν άνδρα που εμφανίστηκε να εμβολιαστεί, με την ταυτότητα όμως άλλου ατόμου.

Το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου είδε μπροστά του χθες ένα άτομο, του οποίου τα χαρακτηριστικά του και η φωτογραφία που υπήρχαν στην ταυτότητα που έδειξε, δεν έμοιαζαν σε τίποτα με το άτομο που είχαν μπροστά τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και όταν το άγνωστο άτομο κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτό, τότε άρχισε να τρέχει και εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω του την ταυτότητα που παρουσίασε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πήραν καταθέσεις από το προσωπικό και έκαναν και αναζητήσεις στη γύρω περιοχή χωρίς όμως να εντοπιστεί το άτομο. Και ξαφνικά αργά το απόγευμα της ίδια μέρας εμφανίστηκε στο Εμβολιαστικο Κέντρο ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ταυτότητας προσποιούμενος ότι δήθεν είχε ξεχάσει εκεί το πρωι την ταυτότητα του και πήγε να την πάρει.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ξανά και συνέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πριν από δύο εβδομάδες ένα τοξικοεξαρτημένο άτομο είχε εμφανιστεί με την ταυτότητα άλλου προσώπου στο εμβολιαστικό κέντρο, για να εμβολιαστεί για λογαριασμό ενός άλλου άνδρα.

Όπως, μάλιστα, είχε αποκαλύψει στις Αρχές όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, είχε παραλάβει 25 ευρώ, ενώ ο πραγματικός κάτοχος της ταυτότητας είχε πει ότι την είχε χάσει και δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό.

Οι Αρχές, πάντως, ερευνούν την ύπαρξη κυκλώματος, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ξεκινά από την Ομόνοια και έναντι αμοιβής απευθένεται σε άτομα που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και τα εκμεταλλεύονται συμμορίες, για να εμβολιάζονται έναντι άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ