ΕΛΛΑΔΑ

Ευχές και «περαστικά» μέσω Τσιόδρα από Μητσοτάκη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ευχές και «περαστικά» μέσω Τσιόδρα από Μητσοτάκη στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Σωτήρης Τσιόδρας μετέφερε στον Παναγιώτατο και τις ευχές του υπουργού Υγείας, Αθανασίου Πλεύρη ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Tο ενδιαφέρον και τις ευχές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για ταχεία ανάρρωση, αλλά και για την εορτή των Χριστουγέννων, διεβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Άρχων Οφφικιάλιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες βράδυ, 24 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, ο Άρχων Οφφικιάλιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Σωτήρης Τσιόδρας μετέφερε στον Παναγιώτατο και τις ευχές του υπουργού Υγείας, Αθανασίου Πλεύρη.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το αμέριστο και έμπρακτο ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης και ζήτησε με τη σειρά του από τον κ. Τσιόδρα να μεταφέρει διά του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό τις πατρικές του ευχές και ευλογία για το άγιο Δωδεκαήμερο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων, συζήτησαν, επίσης, για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Βαρθολομαίο ταχεία ανάρρωση.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος εμφανίζει ήπια συμπτώματα και η γενικότερη κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Κατόπιν της διάγνωσης επισκέφθηκε κεντρικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Ο κ. κ. Βαρθολομαίος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των επιστημόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ