ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ζευγάρι ηλικιωμένων «χάθηκε» από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας

Ηράκλειο: Ζευγάρι ηλικιωμένων «χάθηκε» από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας
Πρώτα φαίνεται να «έσβησε» ο 95χρονος από αναθυμιάσεις και αργότερα να «έφυγε» η επίσης υπερήλικη κατάκοιτη σύζυγός του πιθανόν από το κρύο ΙΝΤΙΜΕ

Μια τραγωδία σημειώθηκε τα Χριστούγεννα στα Βορίζια του δήμου Φαιστού. Ζευγάρι ηλικιωμένων κατάληξε από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν τους αστυνομικούς να εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο να «έσβησε» πρώτα ο 95χρονος από αναθυμιάσεις από κάρβουνα και αργότερα να «έφυγε» η επίσης υπερήλικη κατάκοιτη σύζυγός του, πιθανόν από το κρύο.

Και οι δύο βρέθηκαν σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, νεκροί, πεσμένοι στο πάτωμα, σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γειτόνισσα που τους επισκέφτηκε για να τους πάει φαγητό ανησύχησε όταν δεν της απαντούσαν και ειδοποίησε τα εγγόνια τους, που έσπευσαν στο σπίτι, έσπασαν την πόρτα και βρήκαν νεκρό το ζευγάρι των υπερηλίκων.

Οι αστυνομικοί και οι ιατροδικαστής που πήγαν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού το πρωί βρήκαν τον άνδρα πεσμένο στο πάτωμα και την γυναίκα, που ήταν ανήμπορη και κλινήρης, στο διπλανό δωμάτιο, επίσης πεσμένη στο πάτωμα και τυλιγμένη με τις κουβέρτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν φαίνεται ο θάνατος του ζευγαριού να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, στον χώρο που εντοπίστηκε νεκρός ο 95χρονος βρέθηκε λιωμένος ένας πλαστικός κουβάς με στάχτη και κάρβουνα. Από τους αστυνομικούς εξετάζεται το ενδεχόμενο ο υπερήλικος άνδρας να καθάρισε την ξυλόσομπα, να έβγαλε τα κάρβουνα στον κουβά, και αυτός να λειτούργησε σαν μαγκάλι, εκλύοντας μονοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριάζοντας τον 95χρονο.

Με βάση το σενάριο αυτό, που εξετάζεται από την αστυνομία, φαίνεται να ακολούθησε πιθανόν από το κρύο ο θάνατος της γυναίκας, η οποία εικάζεται ότι επιχείρησε να κατέβει από το κρεβάτι και έπεσε.

Σε κάθε περίπτωση, φως στα ακριβή αίτια αυτής της διπλής τραγωδίας θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή. Πάντως, από την μακροσκοπική εξέταση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται το ζευγάρι να ήταν νεκρό εδώ και τουλάχιστον δύο ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ