ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στον ανακριτή τη Δευτέρα, πιθανό να προφυλακιστεί - Συνεχείς οι καταγγελίες

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στον ανακριτή τη Δευτέρα, πιθανό να προφυλακιστεί - Συνεχείς οι καταγγελίες
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απολογία του Στάθη Παναγιωτόπουλου ενώπιον του ανακριτή ΙΝΤΙΜΕ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καθώς το πρωί εκπνέει η προθεσμία που έχει λάβει για να απολογηθεί.

Ο παρουσιαστής αναμένεται να επανάλαβει πως διέγραψε πριν από τρία χρόνια το επίμαχο υλικό με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφων του που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας «εισαγγελέας και ανακριτής τη Δευτέρα θα αποφανθούν για το ενδεχόμενο προσωρινής του κράτησης βάσει δύο παραγόντων: Εάν κριθεί ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος είναι ύποπτος να τελέσει παρόμοια αδικήματα και αυτό είναι πιθανό σε άτομα με τέτοια ψυχολογία και το δεύτερο αν κριθεί ύποπτος φυγής».

Παράλληλα, νέες καταγγελίες και για άλλα βίντεο έχουν φθάσει και στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει δύο mail, ανώνυμα, αλλά έχει έρθει ο ίδιος σε επαφή και με άλλη μία κοπέλα:.«Έχω δύο μειλ ανώνυμα και έχω έρθει σε επαφή με άλλη κοπέλα. Όλες αυτές οι κοπέλες κατά το παρελθόν είχαν σχέση με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και υποστηρίζουν ότι μαγνητοσκόπησε τις ερωτικές τους στιγμές και τις ανέβασε σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο χωρίς τη συναίνεσή τους».

Σημείωσε, δε, ότι στην περίπτωση της δεύτερης γυναίκας η καταγγελία της οποίας οδήγησε στη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου «το υλικό είναι ανεβασμένο και γι’ αυτό μιλάμε για διαρκές αδίκημα»

Ο κ. Λύτρας απάντησε και για τον ισχυρισμό του Στάθη Παναγιωτόπουλου ότι τα αναπαρήγαγαν άλλοι λέγοντας ότι «από την τεχνολογία φαίνονται τα πάντα ποιος το ανέβασε, ποιος το κατέβασε. Υπάρχουν ίχνη. Τέτοιο πράγμα δεν ισχύει γιατί από το προφίλ του Στάθη Παναγιωτόπουλου έχουν ανέβει και από αυτό παραμένουν».

Η δικηγόρος της πρώτης κοπέλας που του έκανε μήνυση, επειδή διέρρευσε εν αγνοία της στο διαδίκτυο βίντεο με προσωπικές της στιγμές, τόνισε στην ΕΡΤ ότι βρίσκεται σε επαφή με ακόμη τέσσερις κυρίες.

«Είμαι σε επικοινωνία με ακόμη τέσσερις κυρίες, οι οποίες δεν γνωρίζουν αν έχουν υποστεί τις ίδιες πράξεις με την εντολέα μου. Κάποιες γνωρίζουν ότι έχουν καταγραφεί, άλλες δεν ξέρουν αν έχουν αναρτηθεί. Θα το γνωρίζουμε και με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» είπε χαρακτηριστικά η κα Σταυρούλα-Αντιγόνη Πριλή.

Ο παρουσιαστής, ο οποίος πέρασε τα Χριστούγεννα στα κρατητήρια αναμένεται να εκφράσει έκπληξη για το ότι διώκεται για κακούργημα και να επαναλάβει ότι δεν γνωρίζει ποιος ανέβασε στο διαδίκτυο τα βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω των επιπτώσεων που είχε η δράση του τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο κωδικός που τον «καίει»

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει ομολογήσει ότι διατηρούσε δικό του κανάλι στο οποίο ανέβαζε τα βίντεο. Το συγκεκριμένο στοιχείο θεωρείται «κλειδί» για την εξέλιξη της υπόθεσης αφού, ναι μεν δείχνει πλέον ότι δεν ήταν εκδικητικό πορνό, όπως θεωρούνταν, αλλά ότι ο παρουσιαστής σύναπτε σχέσεις με κύριο σκοπό να ανεβάσει τέτοιου είδους πορνογραγικό υλικό στο κανάλι του.

Επίσης, ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ότι «άλλοι ανήρτησαν τα βίντεο στα διεθνή sites στο εξωτερικό και τα πήραν από το δικό του, προσωπικό κανάλι», δεν φαίνεται να ευσταθεί, μιας και οι αναρτήσεις φαίνεται να έχουν γίνει με κωδικό όνομα που περιλαμβάνει την ηλικία του Στάθη Παναγιωτόπουλου, γεγονός που εκτιμάται πως κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Το χειρότερο βεβαίως για τις κοπέλες που φέρονται να έπεσαν θύματα του κ. Παναγιωτόπουλου, είναι το γεγονός ότι τα βίντεο έχουν αποθηκευτεί από χρήστες και έχουν αναδημοσιεύτει ακόμα και σε κανάλια του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η πλήρης απόσυρσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ