ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος υπό όρους ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, παραμένει κρατούμενος για τη νέα δίωξη

Ελεύθερος υπό όρους ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, παραμένει κρατούμενος για τη νέα δίωξη
Καλείται να καταβάλλει εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ απολογείται εκ νέου αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου για παρόμοια υππόθεση INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Την απόφαση να μην προφυλακιστεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας για το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων κατ’ εξακολούθηση με σκοπό βλάβης άλλου, σε βαθμό κακουργήματος, που αποδίδεται στον πρώην παρουσιαστή.

Ωστόσο, παραμένει κρατούμενος καθώς σε βάρος του εκκρεμεί νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παρόμοια υπόθεση. Ο 58χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Ο μουσικός παραγωγός, ο οποίος πέρασε τα Χριστούγεννα στα κρατητήρια, εξέφρασε κατά την απολογία του την έκπληξη του για το ότι διώκεται για κακούργημα και επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει ποιος ανέβασε στο διαδίκτυο τα βίντεο.

Σε σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως του επιβλήθηκαν: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικης εγγύησης 30.000 ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιώργος Δακουράς, δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει μετανιώσει και αναγνωρίζει ότι πρόκειται για «τεράστιο λάθος», ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αναδημοσιεύσεις των βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ισχυρίζεται δε ότι όσα βίντεο δημοσιοποίησε στο παρελθόν τα έχει κατεβάσει ήδη ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια και πως οι αναρτήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα δεν συνδέονται ευθέως με το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Στάθη Παναγιωτόπουλου, η κακουργηματική δίωξη είναι «νομικό άλμα» και «υπερβολή», σχολιάζοντας ότι η πράξη του εντολέα του «δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος».

Από τη δική του πλευρά, ο δικηγόρος της μηνύτριας, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως έχει έρθει σε επαφή με ένα ακόμη θύμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου που πρόκειται να κάνει νέα καταγγελία κατά του παρουσιαστή. Το ίδιο υποστήριξε και η δικηγόρος της έτερης καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, και η άλλη κοπέλα του είπε «τα ίδια ακριβώς. Είχαν σχέση, τη μαγνητοσκόπησε και τα δημοσίευσε σε πορνογραφικό site. Της δεύτερης καταγγέλλουσας είναι ακόμη ανεβασμένο το βίντεο. Τα βίντεο ανέβηκαν από το δικό του προφίλ. Δεν έκανε καμία κίνηση να τα κατεβάσει ώς τώρα».

Πρόσθεσε ότι έχει ήδη ζητηθεί εισαγγελική παραγγελία, αλλά η διαδικασία καθυστερεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ