ΕΛΛΑΔΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης - Καταρτίστηκε το τριπρόσωπο

Προχωρούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης - Καταρτίστηκε το τριπρόσωπο
Ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα επιλεγεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μεταξύ των τριών που απαρτίζουν το τριπρόσωπο INTIME

Καταρτίστηκε σήμερα, Τρίτη, το τριπρόσωπο, μετά από μυστική ψηφοφορία στη διάρκεια της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, για την εκλογή νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Το τριπρόσωπο αποτελούν ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος με επτά ψήφους, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος επίσης με επτά ψήφους και ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος με πέντε.

Η Σύνοδος έγινε υπό την προεδρία του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε το τριπρόσωπο εστάλη ήδη από την Εκκλησία Κρήτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και γνωστοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση. Ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα επιλεγεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μεταξύ των τριών που απαρτίζουν το τριπρόσωπο.

Οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχιεπισκόπου ξεκίνησαν μετά την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κατατάξει στους εφησυχάζοντες ιεράρχες τον αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ