ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή στο Μενίδι: Ζητούν λύτρα ενός εκατομμυρίου ευρώ - Οι αναλύσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Απαγωγή στο Μενίδι: Ζητούν λύτρα ενός εκατομμυρίου ευρώ - Οι αναλύσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του 40χρονου επιχειρηματία στο Μενίδι ΙΝΤΙΜΕ

«… Το πρώτο και το πιο ουσιαστικό αυτήν τη στιγμή είναι ο 40χρονος να είναι καλά και να επιστρέψει καλά στο σπίτι του. Είναι μια υπόθεση που την παρακολουθούμε από κοντά αλλά διακριτικά, καθώς το βασικό ρόλο αυτήν τη στιγμή έχει η οικογένειά του στην οποία όμως είπαμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε οποιαδήποτε στιγμή μας το ζητήσει». Αυτά έλεγε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη, μετά την αποκάλυψη ότι οι απαγωγείς του 40χρονου επιχειρηματία από το Μενίδι έχουν κάνει ήδη γνωστές τις απαιτήσεις τους από την οικογένεια, ζητώντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του επιχειρηματία ανταλλακτικών δύο ήταν οι κρίσιμες καταθέσεις που θα ρίξουν «φως» στην έρευνα της υπόθεσης. Η μία είναι του αδελφού του 40χρονου και η δεύτερη είναι της φίλης του, με την οποία μιλούσε στο κινητό την ώρα που τον άρπαζαν οι απαγωγείς.

Οι αρχές στέκονται σε δεύτερο ρόλο κι απλώς ενημερώνονται για τα στοιχεία της υπόθεσης, προσπαθώντας να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα πραγματικά περιστατικά και πώς ακριβώς έγινε η αρπαγή του.

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν με έμφαση δύο πράγματα. Το πρώτο ότι οι δράστες έκαναν σχετικά γρήγορα γνωστές στην οικογένεια τις οικονομικές απαιτήσεις τους, και αρκετά γρήγορα έδειξαν και φωτογραφία του απαχθέντος. Αυτό, λένε οι αναλυτές, σημαίνει ότι οι δράστες δεν έχουν στα σχέδιά τους μία απαγωγή που θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως είχε παρατηρηθεί σε άλλες περιπτώσεις που τα σήματα είχαν μείνει στα χέρια των απαγωγέων ακόμα και μήνες.

Ίσως μάλιστα να θέλουν να τονίζουν στους συγγενείς του 40χρονου να κινήσουν γρήγορα τις διαδικασίες ώστε κοντά στην Πρωτοχρονιά το θύμα να επιστρέψει στο σπίτι του. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις των αρχών αυτήν την στιγμή είναι μετρημένες και προσεκτικές και με βασικό γνώμονα την ασφάλειά του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες θύμα ληστείας είχε πέσει και ο αδελφός του επιχειρηματία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ