ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παράνομα Πάρτι: Έως 200.000 ευρώ πρόστιμο θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες

Κορωνοϊός - Παράνομα Πάρτι: Έως 200.000 ευρώ πρόστιμο θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες
Βαριά πρόστιμα περιμένουν όσους πολίτες δεν τηρήσουν τα νέα μέτρα. Pixabay

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο η κυβέρνηση αποφάσισε με τα νέα μέτρα να θέσει σε εφαρμογή περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης αλλά και στα ιδιωτικά πάρτι.

Βαριά πρόστιμα περιμένουν όσους πολίτες δεν τηρήσουν τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που εφαρμόζονται από σήμερα σε διασκέδαση και εστίαση καθώς όσοι τα παραβούν θα κληθούν να πληρώσουν από 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο η κυβέρνηση αποφάσισε λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου να θέσει σε εφαρμογή περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης αλλά και στα ιδιωτικά πάρτι.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων «πιαστούν» να μην τηρούν τα μέτρα δεν θα τους επιβάλλεται μόνο πρόστιμο αλλά θα μπαίνει και λουκέτο στο μαγαζί με ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

Με βάση λοιπόν τη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους.

Ειδικότερα, για τη «διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά στην 1η παράβαση, ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ