ΕΛΛΑΔΑ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πληρότητα σχεδόν στο 100% στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πληρότητα σχεδόν στο 100% στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης
Μονοκατοικίες και βίλες έχουν γίνει ανάρπαστες ΙΝΤΙΜΕ

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ενόψει του ρεβεγιόν, μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, με πολλές περιπτώσεις να θεωρείται πως αφορούν πάρτι και συναθροίσεις πολλών ατόμων. 

«Ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα καταλύματα» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) Ανδρέας Χίου προσθέτοντας πως οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί όπως Παλιός Άγιος Αθανάσιος, Αράχωβα, Μέτσοβο, Καλάβρυτα, Ορεινή Κορινθία – Τρίκαλα Κορινθίας καταγράφουν πληρότητα στο 100%.

Σύμφωνα με τον κ. Χίου, κάποια λίγα καταλύματα είναι κενά γύρω από τη Φλώρινα, τους Δελφούς, την Νοτιοανατολική Αττική, τη Θεσσαλονίκη.

Ανάρπαστα τα μεγάλα καταλύματα

Στη Θεσσαλονίκη, οι βίλες και οι μονοκατοικίες πέριξ της πόλης, έχουν σχεδόν εξαντληθεί από τις δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ελάχιστες είναι διαθέσιμες σε περιοχές όπως οι Συκιές, Κάτω Τούμπα, και λίγο μακρύτερα προς Επανομή, Περαία, Αγία Τριάδα. «Είναι καμιά δεκαριά καταλύματα, χωρητικότητας 6-8 ατόμων» αναφέρει στο τοπικό μέσο ο κ. Χίου, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 200 – 300 ευρώ/διανυκτέρευση.

Σ’ ότι αφορά την πόλη της Θεσσαλονίκης, εκεί παρατηρείται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, και αφορά μικρά διαμερίσματα 4-6 ατόμων. Οι τιμές ξεκινούν από τα 50 – 60 ευρώ/βραδιά και φτάνουν τα 180 ευρώ, ανάλογα τις παροχές και το σημείο που βρίσκεται το κατάλυμα.

«Αυτές τις μέρες, είναι κρατημένα αρκετά διαμερίσματα, κυρίως για διήμερα, από τουρίστες που επιλέγουν την πόλη για city break, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με αφορμή οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια από χαμηλού κόστους εταιρίες» προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΑ.

Απαγόρευση σε πάρτι και εκδηλώσεις

Ακίνητα που ενοικιάζονται αφενός την τελευταία στιγμή, με αφορμή και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αφετέρου για μία ή το πολύ δυο διανυκτερεύσεις, μεγάλης χωρητικότητας και όσο το δυνατόν σε μη πυκνοκατοικημένες περιοχές, αναμφίβολα ‘φωτογραφίζονται’ για τυχόν κορωνοπάρτι και συναθροίσεις πολλών ατόμων.

«Μόνο με την κράτηση, ο ιδιοκτήτης είναι δύσκολο να γνωρίζει το λόγο που νοικιάζεται το ακίνητό του» συνεχίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων Ανδρέας Χίου.

Ο ίδιος προσθέτει, πως ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να διασφαλίζει το ακίνητό του’ «έχουμε ενημερώσει τους γείτονες, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα να ενημερωθούμε».

Άλλωστε, δημοφιλής πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στην υποστήριξή της, διαθέτει ενότητα «Αναφορά προβλήματος γειτονιάς» ενώ σ’ ότι αφορά την πολιτική για πάρτι και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, απαγορεύει συγκεντρώσεις με περισσότερα από 16 άτομα και κάθε είδους εκδήλωση που προκαλεί αναστάτωση και προβλήματα στη γειτονιά.

Όπως επισημαίνει, αναφερόμενη στους δυνητικούς ενοικιαστές «μην οργανώνετε ή διευκολύνετε μη εξουσιοδοτημένα πάρτι ή εκδηλώσεις. Είστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε πάρτι ή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της κράτησής σας που παραβιάζει τους κανόνες μας για πάρτι και εκδηλώσεις».

Από 160 έως 500 ευρώ οι βίλες στην Χαλκιδική

Αναφορικά με την Χαλκιδική, που ως είθισται αποτελεί δημοφιλή προορισμό, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για αυτές τις ημέρες, της Πρωτοχρονιάς και του ρεβεγιόν της, υπάρχει διαθεσιμότητα σ’ όλο τον νομό, με περίπου 120 σπίτια, ως επί τον πλείστον, μονοκατοικίες και βίλες, εκ των οποίων τα περισσότερα ενοικιάζονται στο πρώτο ‘πόδι’ (περίπου 80). Οι τιμές όπως πληροφορείται το GRTimes.gr κυμαίνονται μεταξύ 160 – 500 ευρώ, ανάλογα τις παροχές.

Οι τιμές στην Αττική

Διαθεσιμότητα κυρίως μικρών σπιτιών, έως 4 ατόμων, υπάρχει στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής (Αγ. Μαρίνα, Ανάβυσσο, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη κτλ.) με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 120 – 140 ευρώ/διανυκτέρευση, ανάλογα τις υπηρεσίες.

Σ’ ότι αφορά τις μονοκατοικίες και τις βίλες, άνω των 8 ατόμων, έχουν απομείνει παρά ελάχιστες, και οι τιμές τους κυμαίνονται περίπου στα 1.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ