ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα: Εντός της ημέρας η ΚΥΑ για την απουσία από τη δουλειά - Τι ισχύει με rapid και PCR test

Γκάγκα: Εντός της ημέρας η ΚΥΑ για την απουσία από τη δουλειά - Τι ισχύει με rapid και PCR test
«Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», λέει η αναπληρώτρια υπ. Υγείας ΙΝΤΙΜΕ

Εντός της ημέρας αναμένεται υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι με θετικό rapid test μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά, για εμβολιασμένα άτομα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

H κυρία Γκάγκα μέσω του ΣΚΑΪ, προχώρησε και σε διευκρινίσεις ως προς τις δηλώσεις, της που ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια PCR μετά από θετικό rapid test εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος.

Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, οι μη εμβολιασμένοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης.

«Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται... Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», ανέφερε ακόμη.

Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας συνέστησε μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες, προτρέποντας τους πολίτες που κάνουν τεστ πριν γιορτάσουν το ρεβεγιόν και την Πρωτοχρονιά με τα κοντινά τους πρόσωπα.

Όπως σημείωσε, οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν τη διάρκεια των μέτρων θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεσηστα νοσοκομεία.

«Όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι τα σημερινά κρούσματα θα κινηθούν περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

«H μάσκα και η φροντίδα προς τους γύρω μας είναι οι καλύτεροί μας σύμμαχοι», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας πως από τη στιγμή που αρρωσταίνει κάποιος ακόμα και μονοκλωνικά να πάρει (που χορηγούνται μόνο σε ήπια νόσο) δεν εγγυάται κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, άρα το καλύτερο είναι η πρόληψη.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων σε 10 μέρες, σημείωσε ότι «πρέπει να παρακολουθήσουμε την πορεία των κρουσμάτων και ανάλογα να δράσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ