ΕΛΛΑΔΑ

Την Μ. Εβδομάδα θα καταβληθούν 650 εκατ. στους αγρότες

Την Μ. Εβδομάδα θα καταβληθούν 650 εκατ. στους αγρότες
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους αγρότες, όπως δήλωσε εχθές από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι τα ποσά που αφορούν το «πρασίνισμα», που εισάγει η νέα ΚΑΠ, το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και την εξισωτική θα γίνουν εντός του χρόνου των δεσμεύσεων του, δηλαδή μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η νέα ΚΑΠ. Είμαστε συνεπείς, εξακολουθούμε να υπηρετούμε τον αγροτικό χώρο και θα δώσουμε την μάχη για τον αγροτικό κόσμο» είπε ο κ. Αποστόλου τονίζοντας πως «έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι μάχες αυτές θα είναι καρποφόρες.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι η Πολιτεία θα υποστηρίξει τους συνεταιρισμούς που έχουν υπόσταση και στηρίζονται στην δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία και η νομιμοποίησή τους θα κατοχυρώνεται από την καθολική και ενεργό συμμετοχή των παραγωγών.

Το συνεταιριστικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ