ΕΛΛΑΔΑ

Φθηνότεροι από σήμερα οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας

Φθηνότεροι από σήμερα οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας
Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό Pixabay

Φθηνότεροι γίνονται από σήμερα, 1η Ιανουαρίου οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, καθώς αρχίζει να ισχύει η μείωση των συντελεστών του ειδικού τέλους, τόσο για τους συνδρομητές όσο και για την καρτοκινητή.

Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό.

Όσο μεγαλύτερος ο λογαριασμός τόσο μεγαλύτερο και το όφελος.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν λογαριασμούς από 150 ευρώ και άνω θα δουν μηνιαίο όφελος στα 10 ευρώ, ενώ για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, το όφελος θα είναι 2 ευρώ το μήνα.

Το τέλος συνδρομητών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι μηδενικό για φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά τη διάρκεια εκάστου έτους εφαρμογής έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους έως την 31η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους και δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό 30ο έτος της ηλικίας τους έως την ημερομηνία αυτή.

Η μείωση του τέλους θα γίνει αυτόματα αλλά για την κατάργησή του για τους δικαιούχους 15-29 ετών θα πρέπει να γίνει μια δήλωση εγγραφής στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet, που αναμένεται να ανοίξει μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση που αφορά ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση, το τέλος μειώνεται αυτόματα.

Η κατάργηση του τέλους για δικαιούχους 15-29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ