ΕΛΛΑΔΑ

Καθυστερήσεις στην εξέταση αιτημάτων ασύλου και στις επαναπροωθήσεις παραδέχεται ο Βίτσας

Καθυστερήσεις στην εξέταση αιτημάτων ασύλου και στις επαναπροωθήσεις παραδέχεται ο Βίτσας
EUROKINISSI

Καθυστερήσεις στα αιτήματα ασύλου και στις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία παραδέχεται ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τις οποίες αποδίδει στην καθυστέρηση παροχής τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βίτσας διαβεβαίωσε πως το υπουργείο έχει πλήρη γνώση της κατάστασης και προωθεί κινήσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Βίτσας είπε πως αν ζητούσε κάτι από τους εταίρους, αυτό θα ήταν η αποστολή τεχνικών κλιμακίων και η έναρξη της μετεγκατάστασης του προσφύγων από την Τουρκία.

Ο κ. Βίτσας είπε πως μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου που δεν πληρούν τα κριτήρια, οι οποίες θα εξετάζονται σε δύο φάσεις, οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέφουν στην Τουρκία όπως προβλέπει η συμφωνία για το προσφυγικό.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Βίτσας είπε πως τις επόμενες ώρες τα μεταβεί κλιμάκιο με μεταφραστές, με ανθρώπων που εκπροσωπούν μετανάστες στην Ελλάδα ώστε να αρχίσει η αποσυμφόρηση της περιοχής, ενώ τόνισε πως το ζήτημα του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής είναι σοβαρό κι ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα από τους μετανάστες αφού όπως και να πιέσουν τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Ο κ. Βίτσας είπε πως η φωτιά στα Διαβατά έχει σβήσει ενώ διαβεβαίωσε πως επρόκειτο για ατύχημα ενώ μετά από παρόμοιο συμβάν στο Κουτσόχερο έχουν αυξηθεί τα μέτρα πυρασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ