Καθυστερήσεις στην εξέταση αιτημάτων ασύλου και στις επαναπροωθήσεις παραδέχεται ο Βίτσας
Καθυστερήσεις στα αιτήματα ασύλου και στις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία παραδέχεται ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τις οποίες αποδίδει στην καθυστέρηση παροχής τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Βίτσας διαβεβαίωσε πως το υπουργείο έχει πλήρη γνώση της κατάστασης και προωθεί κινήσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Βίτσας είπε πως αν ζητούσε κάτι από τους εταίρους, αυτό θα ήταν η αποστολή τεχνικών κλιμακίων και η έναρξη της μετεγκατάστασης του προσφύγων από την Τουρκία.
Ο κ. Βίτσας είπε πως μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου που δεν πληρούν τα κριτήρια, οι οποίες θα εξετάζονται σε δύο φάσεις, οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέφουν στην Τουρκία όπως προβλέπει η συμφωνία για το προσφυγικό.
Σχετικά με την κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Βίτσας είπε πως τις επόμενες ώρες τα μεταβεί κλιμάκιο με μεταφραστές, με ανθρώπων που εκπροσωπούν μετανάστες στην Ελλάδα ώστε να αρχίσει η αποσυμφόρηση της περιοχής, ενώ τόνισε πως το ζήτημα του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής είναι σοβαρό κι ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα από τους μετανάστες αφού όπως και να πιέσουν τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.
Ο κ. Βίτσας είπε πως η φωτιά στα Διαβατά έχει σβήσει ενώ διαβεβαίωσε πως επρόκειτο για ατύχημα ενώ μετά από παρόμοιο συμβάν στο Κουτσόχερο έχουν αυξηθεί τα μέτρα πυρασφάλειας.
SPONSORED
Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2024 από τον ΑΣΕΠ
04:00
ΔΥΠΑ - Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Αυτοί είναι οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων
03:00
«Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγει το νέο πρόγραμμα - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
02:00
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00