ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος: Λεβεντοκόπανοι όσοι συμμετείχαν σε κορωνοπάρτι την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Καπραβέλος: Λεβεντοκόπανοι όσοι συμμετείχαν σε κορωνοπάρτι την παραμονή Πρωτοχρονιάς
O κ. Καπραβέλος έκανε λόγο και πάλι για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ τάχθηκε υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων ΙΝΤΙΜΕ

Ξέσπασε κατά των πολιτών που αγνόησαν τα μέτρα προστασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς και έκαναν κορωνοπάρτι μέχρι και σε τουαλέτες καταστημάτων, ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Όπως ανέφερε στο Open: «Νιώθω ότι κάποιοι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Δεν είναι λεβεντιά να αψηφάς το θάνατο. Η γιαγιά μου τους έλεγε λεβεντοκόπανους».

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, όμως αυτή είναι η κοινωνία σήμερα και πως η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

«Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν κρατικές δομές από απλές ιώσεις, από την καραντίνα» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι:

«Δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν».

Παράλληλα τόνισε πως και οι 48 ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της επέλασης και της υψηλής μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

«Ναι» στην παράταση στο άνοιγμα των σχολείων

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο και πάλι για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ τάχθηκε υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, όπως είπε.

Αναφορικά με την 16χρονης που διασωληνώθηκε, σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία», αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ