ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνησαν με φόλα την τυφλή σκυλίτσα στη Νάουσα Ημαθίας

Δολοφόνησαν με φόλα την τυφλή σκυλίτσα στη Νάουσα Ημαθίας
Οι εικόνες της σκυλίτσας να ψυχορραγεί αποτελούν γροθιά στην ψυχή και τις συνειδήσεις zoosos.gr

Μαρτυρικό θάνατο από δηλητηρίαση με φόλα βρήκε η τυφλή αδέσποτη σκυλίτσα από τη Νάουσα Ημαθίας.

Η ιστορία της είχε γίνει γνωστή πανελλαδικά προκαλώντας συγκίνηση για τη δύναμη ψυχής που την οδήγησε, αν και τυφλή, να διανύσει λίγους μήνες πριν δέκα χιλιόμετρα για να επιστρέψει στο σπίτι του ανθρώπου που πρώτος της έδωσε φροντίδα.

Όπως αναφέρει o δικτυακός τόπος zoosos.gr, το σκυλάκι δολοφονήθηκε στις 2 Ιανουαρίου από φόλες που έριξαν άγνωστοι στην περιοχή της Χαρίεσσας. Και δεν ήταν το μόνο θύμα· άλλο ένα σκυλάκι ξεψύχησε, ενώ στην ίδια περιοχή άλλα τρία σκυλιά δηλητηριάστηκαν τις τελευταίες ημέρες από φόλες.

Παρά τις προσπάθειες του προέδρου της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Σιδηρόπουλου, στην αγκαλιά του οποίου είχε γυρίσει προ μηνών η σκυλίτσα «δραπετεύοντας» από καταφύγιο του δήμου Νάουσας, το σκυλάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Οι εικόνες της σκυλίτσας να ψυχορραγεί αποτελούν γροθιά στην ψυχή και τις συνειδήσεις.

Προσοχή σκληρό περιεχόμενο

Η σκυλίτσα ζούσε μαζί με άλλα αδέσποτα στην αυλή και γύρω από την κατοικία του κ. Σιδηρόπουλου. Σε μία από τις βόλτες της έφαγε τη φόλα και πέθανε μετά από φρικτούς πόνους.

Ο κ. Σιδηρόπουλος ήταν ο άνθρωπος που πρώτος την είχε φροντίσει δίνοντάς της τροφή και αγάπη. Όταν αργότερα το σκυλάκι βρέθηκε σε δομή του δήμου, βρήκε τον τρόπο να το σκάσει και να γυρίσει πίσω αφού διένυσε δέκα χιλιόμετρα ακολουθώντας το ένστικτό του.

Μια βροχερή μέρα την εντόπισε έξω από το σπίτι του ταλαιπωρημένη, γεμάτη με λάσπη και αίματα.

«Γνώριζα ότι είχε φύγει μόνη της για περίπου μια εβδομάδα. Ρωτούσα καθημερινά τι κάνει το σκυλί και μια μέρα μου είπε η υπεύθυνη ότι έφυγε ενώ μετά από πέντε ημέρες εμφανίστηκε στο σπίτι μου. Ταλαιπωρήθηκε μέρες για να καταφέρει να φτάσει ως εδώ καθώς πρόκειται για μια μακρινή απόσταση. Δεν το κρύβω ότι δάκρυσα όταν την είδα. Αν και τυφλό κατάφερε να βρεθεί κοντά μου. Είπα χαρακτηριστικά η μοίρα σου και η μοίρα μου είναι να είμαστε μαζί. Αποφάσισα να την κρατήσω και να γίνει το 16ο μέλος της οικογενείας των σκυλιών μου» δήλωνε συγκινημένος ο κ. Σιδηρόπουλος.

Όμως, ο ίδιος δεν μπόρεσε τώρα να την σώσει.

«Μιλήσαμε με γιατρό πήραμε φάρμακα όρους αντιβιώσεις το παλέψαμε. Για αρκετές ώρες μείναμε στο πλευρό της όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης, δυστυχώς όμως κάποιοι που αυτοαποκαλούνται άνθρωποι αλλά δεν είναι, δείξανε τον πραγματικό τους εαυτό» αναφέρει.

Μέλη του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Νάουσας» απευθύνουν δραματική έκκληση για την προστασία των αδέσποτων μπροστά σε δεκάδες περιστατικά δολοφονίας και κακοποίησης ζώων στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ