ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Κορίνθου κατά αντιεμβολιαστών με αφορμή το θάνατο 49χρονου ιερέα

Μητροπολίτης Κορίνθου κατά αντιεμβολιαστών με αφορμή το θάνατο 49χρονου ιερέα
Όπως ανέφερε το Μητροπολίτης Κορίνθου (φωτογραφία), ο 49χρονος ιερίας έφυγε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αφήνοντας πίσω τρία παιδιά vimaorthodoxias.gr

Την έντονη διαφωνία του απέναντι σε όσους επηρεάζουν ανθρώπους κατά του εμβολιασμού από τον κορωνοϊό, ακόμη και μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος με αφορμή το θάνατο 49χρονου ιερέα από κορωνοϊό.

«Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες τους μεγάλους φιλοσόφους, παρασύρουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν στο θάνατο» τόνισε την Τρίτη ο Μητρόπολης εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» κατά των αντιεμβολιαστών.

«Τώρα τι απολογία έχουν να δώσουν στο Θεό για το θάνατο αυτό του ανθρώπου και στα παιδιά του που τα άφησαν ορφανά;» διερωτήθηκε.

Εκθειάζοντας το έργο του ιερέα, ο Μητροπολίτης διευκρίνισε ότι «δυστυχώς είχε τις αναστολές του στο να εμβολιαστεί ενώ δεν ήταν αντιεμβολιαστής, είχε το φόβο που ενσπείρουν κάποιοι χωρίς να σκέπτονται ότι το εμβόλιο είναι ένα όπλο κατά της ασθενείας αυτής… Δεν εμβολιάστηκε, νόσησε, μπήκε στο νοσοκομείο, ταλαιπωρήθηκε ένα μήνα, και τελικώς κατέληξε».

«Τραγική απώλεια, τον έλεγαν Βασίλειο και έφυγε το βράδυ της γιορτής του και στην ίδια ηλικία με τον Άγιο Βασίλειο, 49 μόλις ετών, αφήνοντας και 3 παιδιά τα οποία είναι σε μια κρίσιμη ηλικία».

Είναι δυνατόν, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης, η ιατρική να δίνει λύσεις και εμείς να τις παραβλέπουμε και να λέμε «μην ακούτε και μας είπε ο διάβολος ότι εγώ τους σφραγίζω»; Και να παρασύρουν τους ανθρώπους; Ο διάβολος δεν λέει ποτέ αλήθεια. Ακούν το διάβολο και όχι την Ιερά Σύνοδο, τους πνευματικούς τους πατέρες και εν τέλει τους ιατρούς;

«Είναι σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί και οι λύσεις που δίνουν οδηγούν στο θάνατο. Πολύ εύστοχο που είπε ένας Μητροπολίτης (σ.σ Ναυπάκτου) για ‘παρανοϊό’» πρόσθεσε ο κ. Διονύσιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ