ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών δίνουν οι περιφέρειες

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών δίνουν οι περιφέρειες
EUROKINISSI

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών δίνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μέχρι της οριστικής διευθέτησής του.

Με την απόφαση του περιφερειάρχη, προσωρινά, οι πρακτικές εξετάσεις (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτροπών της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών) θα διενεργούνται εντός του κανονικού ωραρίου για μία ημέρα κάθε εβδομάδα.

Η ημέρα και οι ώρες εξέτασης θα ορισθούν από τις Διευθύνσεις Μεταφορών – Επικοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βάσει των υπηρεσιακών αναγκών τους. Η απόφαση ισχύει από σήμερα, 21-04-2016, και κάθε άλλη απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ρυθμίζει διαφορετικά τις πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών παύει να ισχύει.

Εδώ και 41 ημέρες έχει γίνει διακοπή της διενέργειας εξετάσεων για άδεια οδήγησης, εξαιτίας της πανελλαδικής αποχής των εξεταστών από τις 7 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι στην Αττική, κατόπιν πρωτοβουλίας της περιφέρειας, ξεκίνησε στις 20 Απριλίου προσωρινά η διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων δηλαδή στη 13:00 το μεσημέρι, μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα.

Όπως ανέφερε στο CNN Greece ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, το ζήτημα έχει προκύψει μετά από την οριζόντια κατάργηση με το ν.4354/2015 της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη διαδικασία οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, ελέγχου και εποπτείας των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης.

Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη διεξαγωγή των εξετάσεων το απόγευμα εκτός του καθορισμένου ωραρίου τους, οπότε και τίθεται θέμα υπερωριών.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Καραμέρος: Η περιφέρεια προσπαθεί να βρει λύση στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ