ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεοδωρικάκος: Κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

Κορωνοϊός - Θεοδωρικάκος: Κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας
«Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τα κρούσματα στην Ελληνική Αστυνομία ρωτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια».

Αναλυτικά ο υπουργός δήλωσε:

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται πως εντολές για την εφαρμογή άμεσων μέτρων στις υπηρεσίες της Αστυνομίας μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού και μετάλλαξης «Όμικρον» δόθηκαν καθώς μέχρι και σήμερα πάνω από 2.000 αστυνομικοί νοσούσαν, με πλέον χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα σε έξι ώρες 200 αστυνομικοί δήλωσαν την ασθένειά τους.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρά κενά στη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ήδη όσα άτομα βρίσκονται σε γραφεία και υπηρεσίες γραμματείας να εργάζονται από το σπίτι με τηλεργασία.

Σε σύσκεψη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη συζητήθηκαν τα πρωτόκολλα για τις υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης όπως η Άμεση Δράση, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αλλά και οι υπηρεσίες Ασφαλείας.

Σε καμία περίπτωση όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, δεν πρέπει να μειωθούν οι περιπολίες και η παρουσία της αστυνομίας στο δρόμο και γι' αυτό το λόγο τα ζευγάρια στις περιπολίες, είτε πρόκειται για πεζές είτε για μηχανοκίνητες, θα παραμένουν τα ίδια και δεν θα εναλλάσσονται, για να μην υπάρχει διασπορά σε ενδεχόμενη νόσηση.

Επίσης έχει ήδη ζητηθεί από τα αστυνομικά τμήματα οι αστυνομικοί να εργάζονται είτε πρωί είτε απόγευμα και οι δυο βάρδιες να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους ενώ για τις υπηρεσίες Ασφαλείας οσοι αστυνομικοί βρίσκονται εκτός κτηρίου σε έρευνες υποθέσεων να παραμένουν εντός και να αποφεύγεται η επαφή τους με αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στα γραφεία της υπηρεσίας.

Πάντως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα ενεργά κρούσματα είναι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με πάνω από 800 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ