ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Τελείωσαν οι πομποδέκτες για τα διόδια - Τι ισχύει με την «έκπτωση» διέλευσης

Αττική Οδός: Τελείωσαν οι πομποδέκτες για τα διόδια - Τι ισχύει με την «έκπτωση» διέλευσης
Με τις κάρτες αυτές, η διέλευση θα γίνεται μεν από τις λωρίδες με εισπράκτορα, αλλά η φόρτισή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Χωρίς ηλεκτρονικό πομποδέκτη, αλλά με την έκπτωση «περασμένη» σε ηλεκτρονική κάρτα θα πραγματοποιούν τις διελεύσεις τους από την Αττική Οδό οι νέοι περιστασιακοί χρήστες.

Και αυτό γιατί ο παραχωρησιούχος ξέμεινε από πομποδέκτες για τα διόδια εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε παγκόσμιο επίπεδο σε μικροπεξεργαστές (microchips).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αττική Οδός θα εξακολουθήσει να διανέμει κανονικά τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες σε όλους τους νέους συνδρομητές που εντάσσονται στα προγράμματα που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις που ξεπερνούν το 30%, ήτοι στα Προγράμματα Bonus, Friendly και Business που εξυπηρετούν τους καθημερινούς και πολύ συχνούς χρήστες, ώστε να απολαμβάνουν πλήρως των σχετικών προνομίων.

Ωστόσο, μέχρι να εξομαλυνθεί η προμήθεια των συσκευών e-PASS, για την εγγραφή στο Πρόγραμμα Express που χρησιμοποιούν οι περιστασιακοί και όχι οι συχνοί χρήστες και στους οποίους παρέχεται εκπτωτική τιμή 2,55€ αντί των 2,80€ (έκπτωση 8,9%) η Αττική Οδός δε θα διαθέτει συσκευές e-PASS αλλά θα παραχωρεί προσωρινά προς άμεση χρήση ειδικές ηλεκτρονικές Κάρτες, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει την παροχή της πλήρους έκπτωσης.

Με τις κάρτες αυτές, η διέλευση θα γίνεται μεν από τις λωρίδες με εισπράκτορα, αλλά η φόρτισή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά. «Η συναλλαγή είναι ανέπαφη και γίνεται γρήγορα και με πλήρη διασφάλιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» σημειώνει η Αττική Οδός προσθέτοντας πως αιτήματα υφιστάμενων συνδρομητών για αντικατάσταση ηλεκτρονικών πομποδεκτών που χρήζουν αλλαγής, εξυπηρετούνται στο σύνολό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ