ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: «Ξύπνησε» ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε μετά την τραγωδία – Η πρώτη κίνησή του

Άρτα: «Ξύπνησε» ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε μετά την τραγωδία – Η πρώτη κίνησή του
Αισιόδοξοι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του

Αισιόδοξα είναι τα νέα από την Άρτα, μετά την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε εκεί την επομένη της Πρωτοχρονιάς, όταν ένας 16χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα όταν αυτοπυροβολήθηκε αφού σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονο θείο του στο κυνήγι

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της αφύπνισής του στο νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η διαδικασία για τον 16χρονο ξεκίνησε χθες, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι και εκτυλίχθηκε καλά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, η διαδικασία διεκόπη και συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης με τον 16χρονο να ξυπνάει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 16χρονος, αφού ξύπνησε και άνοιξε τα μάτια του, έκανε κάποιο νεύμα στους γιατρούς που δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η πορεία του θα είναι καλή.

Ο 16χρονος, μάλιστα, όχι μόνο ξύπνησε αλλά και αποσωληνώθηκε και πλέον αναπνέει μόνος του καθώς σύμφωνα με τις εξετάσεις η οξυγόνωση των πνευμόνων του γίνεται με καλούς ρυθμούς.

Oι γιατροί εκτιμούν είναι ότι πρέπει να περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες για να δούμε την πορεία του 16χρονου καθώς παραμένει στη ΜΕΘ και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια λοίμωξη που να τον πάει πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ