ΕΛΛΑΔΑ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα
«Τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα. Τα υποστηρίζομε, τα πονάμε και τα αγαπάμε», δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με λαμπρότητα αλλά και με μηνύματα γιόρτασε η ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου τα Θεοφάνεια, με τον Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρο, να ευλογεί τα νερά της Αλεξάνδρειας  στη συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο της πόλης, αμέσως μετά την ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα. Τα υποστηρίζομε, τα πονάμε και τα αγαπάμε», δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

«Ελλάδα μας αγαπημένη με την Κύπρο μας, σήμερα σε χαιρετάει η Αλεξάνδρειά μας από την Αίγυπτο. Και διακηρύσσομε σήμερα ότι τα νερά αυτά της Μεσογείου είναι ειρηνικά, είναι ευλογημένα, είναι για τη φιλία των λαών. Χρόνια πολλά, γεμάτα από ειρήνη, χαρά και ελπίδα. Ο Θεός να είναι πάντα κοντά σας», ήταν το μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου από την ειδική εξέδρα που είχε στηθεί μέσα στη θάλασσα αντικρίζοντας την πόλη για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στην ακολουθία που συμμετείχε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Νάρκισσος, ο Μητροπολίτης Αξώμης (Αιθιοπίας) Δανιήλ και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Πρόξενος του Λιβάνου κ. Αμπντελαζίζ Αΐσα, ο Πλοίαρχος Κώστας Βαρουξής που αποτελεί στην Αλεξάνδρεια τον σύνδεσμο μεταξύ του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Δημήτρης Κάβουρας, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Λιλίκα Θλιβίτου και άλλοι επίσημοι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, όπου μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό του Αιγυπτιώτη και Απόδημου Ελληνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ