ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια στην Πόλη: Αγιασμός υδάτων στον Κεράτιο από τον Βαρθολομαίο

Θεοφάνεια στην Πόλη: Αγιασμός υδάτων στον Κεράτιο από τον Βαρθολομαίο
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Νίκος Παπαχρήστου - Δημήτρης Καμιανόβιτς / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος αναρρώσε πρόσφατα από την Covid-19, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον αγιασμό των υδάτων με τη ρίψη του Σταυρού που ακολούθησε στον Κεράτιο Κόλπο στο Φανάρι.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι αρχιερείς και οι πιστοί, συνοδευόμενοια από τους επισήμους εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Στα κρύα νερά του Κερατίου, βούτηξαν περισσότεροι από 10 νέοι από την Κωνστατνινούπολη και το εξωτερικό. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Viktor Galip Yavuz, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε και συνεχάρη όλους τους κολυμβητές, ευχαριστώντας τους που τήρησαν το έθιμο.

Στη Θεία Λειτουργεία και την τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Μπουρνούς ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπόλη Γεωργία Σουλτανοπούλου με τον σύζυγό της Ιωάννη Ραπτάκη, πρέσβη της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας, Ρόμαν Νεντίλσκι Roman, με την σύζυγό του, άρχοντες οφφικιάλιοι της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ