ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή... γάβγιζε ο σκύλος τους

Θεσσαλονίκη: Κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή... γάβγιζε ο σκύλος τους
Γείτονας που ενοχλήθηκε από το γάβγισμα του σκύλου, έκανε αγωγή στις δύο αδελφές (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Το σπίτι τους κινδυνεύουν να χάσουν δύο αδελφές στη Θεσσαλονίκη που μεγαλώνουν και ένα ανήλικο παιδί γιατί το 2019 φιλοξένησαν στο σπίτι τους ένα σκυλάκι, το οποίο γάβγιζε και ενόχλησε ένα γείτονα.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έγινε αγωγή και δικαστήριο ερήμην τους, με την απόφαση να καλεί τις δύο γυναίκες να καταβάλουν 7.000 ευρώ άμεσα, σε αντίθετη περίπτωση το σπίτι τους θα έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Τότε, και με τη βοήθεια του κόσμου, οι δύο γυναίκες κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 5.500 ευρώ, με στόχο να γίνει διακανονισμός και η υπόθεση να λάβει τέλος.

Ο πλειστηριασμός εν τέλει «πάγωσε», ωστόσο στο μεσοδιάστημα μία εκ των αδελφών, η κ. Ελπινίκη αρρώστησε και δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Φέτος, παραμονές Χριστουγέννων, οι δύο αδελφές έλαβαν χαρτί για το υπόλοιπο ποσό, το οποίο έφτασε στα 3.800 ευρώ, και ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο πλειστηριασμός. Αποτέλεσμα αυτού, οι δύο γυναίκες και το ανήλικο παιδί που μεγαλώνουν να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αν μέχρι τις 19/01 δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό.

«Το 2019 είχε πάρει ένα ζωάκι η ανιψιά μου για να παίξουν τα παιδιά της. Το σκυλάκι μεγάλωσε πολύ σε δύο μήνες, γάβγιζε έντονα. Το πήραμε μέσα στο σπίτι, αλλά ενοχλήθηκε ο γείτονάς μας, μας έφερε την αστυνομία. Μετά από 6 μήνες το δώσαμε σε ένα καταφύγιο το σκυλάκι, μετά και τα δικαστήρια που έγιναν. Η ανιψιά μου έφυγε με τα δύο παιδιά της, και το μεγάλο που είναι 13 ετών έμεινε μαζί μας», είπε η κ. Ελπινίκη μιλώντας στο MEGA.

Σημειώνεται ότι στις 5.500 ευρώ που είχαν μαζευτεί είχε συμβάλει και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ιδιώτες και τοπικοί φορείς. Στην Κοινωνική Πρόνοια στην περιφέρεια, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι τα ταμεία είναι άδεια, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η υπόθεση δε θα μείνει έτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ