ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου ψαρά που αγνοείται

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου ψαρά που αγνοείται
Ο συνεπιβάτης του αγνοούμενου, δήλωσε πως ο 57χρονος έπεσε στη θάλασσα μετά από απότομο κυματισμό. (Φωτογραφία Αρχείου) Intime

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμού του 57χρονου επαγγελματία ψαρά στον Στρυμονικό Κόλπο.

Στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης, ο αγνοούμενος που είχε πάει για ψάρεμα με ένα ακόμα άτομο στις εκβολές του Στρυμονικού Κόλπου, έπεσε από την βάρκα και έκτοτε αγνοείται. Άμεσα ο συνεπιβάτης του ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Για το συμβάν, εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, στην οποία αναφέρεται πως ο συνεπιβάτης του αγνοούμενου, δήλωσε πως ο 57χρονος έπεσε στη θάλασσα μετά από απότομο κυματισμό.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 57χρονου αλλοδαπού επαγγελματία αλιέα στη θαλάσσια περιοχή ν. «ΚΕΡΔΥΛΙΩΝ» εκβολών ποταμού Στρυμόνα -Στρυμονικού κόλπου. Κατά δήλωση ιδιώτη, ο 57χρονος, λόγω απότομου κυματισμού, έπεσε στη θάλασσα από το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Ι. 313 και αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Ιερισσού και Σταυρού και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από ξηράς καθώς και αεροσκάφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 57χρονος που είχε πάει για ψάρεμα ανήμερα την ημέρα των Θεοφανείων, με μικρό αλιευτικό σκάφος μαζί με ένα ακόμη άτομο έπεσε από την βάρκα και αγνοείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ