ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών - Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά

Σχέδιο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών - Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά
Το υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον συγκεκριμένο κλάδο και να απολυθούν μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν AP Photo

Να προχωρήσει, όπως έχει προαναγγείλει, με τις απολύσεις των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.

Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν, μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Το ίδιο θα ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης.

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας συζητείται ήδη πώς θα καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών που πρόκειται να απολυθούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των υπουργών, Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο να μετατραπούν σε οχτάμηνες οι τρίμηνες συμβάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ