Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχτεί η Κάλυμνος - Μεγάλες ζημιές από τις βροχές
Ο Δήμος Καλύμνου, με αίτημά του στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ζητά να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στο νησί έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.
Οι ζημιές αφορούν το οδικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης, γεωργικές καλλιέργειες κ.ά.
Ήδη για την αντιμετώπισή τους έχουν δραστηριοποιηθεί, από χθες Κυριακή 9 Ιανουαρίου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Καλύμνου.
Η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση στην Κάλυμνο έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Σκαλίων και της Παλιονήσου.
Κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου,ενώ μεγάλη καθίζηση προκλήθηκε στο δρόμο πριν την Παλιόνησο.
Ζημιές έχουν υποστεί σπίτια από τα φερτά υλικά στα Σκάλια.
Μηχάνημα του Δήμου επιχειρεί να απομακρύνει τα φερτά υλικά και τους βράχους από το οδικό δίκτυο, όπως φαίνεται και στις εικόνες του kalymnos-news.gr.
Προετοιμάστε το σπίτι για τον χειμώνα: Πρακτικός οδηγός για άνεση ασφάλεια καλύτερο προγραμματισμό
11:00
Άγνωστοι βανδάλισαν του 4ο Επαγγελματικό Σχολείο (ΕΠΑΛ) της Πάτρας
10:55
Οι μάχες της Super League, το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης με αγορές από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
10:54
Πάρος: «Πήρα το χάπι για να περάσω όμορφα», λέει η 21χρονη που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση
10:49