ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κιλκίς: Εισαγγελική έρευνα για δημοτική σύμβουλο που «έσπασε» την καραντίνα

Κορωνοϊός - Κιλκίς: Εισαγγελική έρευνα για δημοτική σύμβουλο που «έσπασε» την καραντίνα
Ήταν θετική στην Covid-19 και πήγε να ψηφίσει στις δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου. Unsplash

Σάλο έχει προκαλέσει στο Κιλκίς η είδηση ότι δημοτική σύμβουλος της πόλης «έσπασε» την καραντίνα στην οποία βρισκόταν μετά τη διάγνωση ότι είναι θετική στον κορονοϊό και πήγε να ψηφίσει στις δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου.

Το γεγονός οδήγησε στην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κιλκίς, με την αρμόδια εισαγγελέα να παραγγέλει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος κι εφόσον προκύψει ότι παραβίασε την καραντίνα να αποδοθούν εις βάρος της οι προβλεπόμενος ποινικές ευθύνες, συνδεόμενος με το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για τον περιορισμό μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας «Μακεδονία», η ελεγχόμενη δημοτική σύμβουλος «υπό το βάρος των αντιδράσεων δημοτικών συμβούλων» αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει.

Η ίδια, σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα, ανέφερε ότι τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, τονίζοντας ότι βγήκε από το σπίτι έχοντας συμπληρώσει το πενθήμερο της καραντίνας και δίχως να παρουσιάζει συμπτώματα.

Διευκρίνισε δε πως περίμενε σε διάδρομο του Δημαρχείου το αποτέλεσμα εξέτασης (rapid test) στο οποίο είχε υποβληθεί και μόλις αυτό βγήκε θετικό, αποχώρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ