ΕΛΛΑΔΑ

Folli – Follie: Διεκόπη για τις 19 Ιανουαρίου η δίκη - Εμπλοκή με Κινέζο κατηγορούμενο

Folli – Follie: Διεκόπη για τις 19 Ιανουαρίου η δίκη - Εμπλοκή με Κινέζο κατηγορούμενο
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας προχώρησε σε διακοπή καθώς, από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους η Εισαγγελία Εφετών παρέπεμψε τελικά στο ακροατήριο τους 12. Κι αυτό διότι ο 13ος κατηγορούμενος με κινεζική καταγωγή ήταν αγνώστου διαμονής INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τις 19 Ιανουαρίου 2022 διεκόπη η δίκη για το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Folli – Follie με κατηγορούμενους τον ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, το γιο του Τζώρτζη, τη σύζυγό του Καίτη, καθώς και δέκα πρόσωπα, στελέχη του ομίλου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας προχώρησε σε διακοπή καθώς, από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους η Εισαγγελία Εφετών παρέπεμψε τελικά στο ακροατήριο τους 12. Κι αυτό διότι ο 13ος κατηγορούμενος με κινεζική καταγωγή ήταν αγνώστου διαμονής. Ωστόσο, σήμερα με την έναρξη της δίκης εμφανίστηκε στο ακροατήριο ο δικηγόρος του εν λόγω κατηγορούμενου και υπέβαλε αίτημα να δικαστεί και εκείνος. Ζήτησε μάλιστα να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα είτε στην αγγλική είτε στη κινεζική γλώσσα ώστε να γνωρίζει ο εντολέας του γιατί κατηγορείται, ενώ δήλωσε ότι παραιτείται από άλλες ενστάσεις.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης που έλαβαν το λόγο, μεταξύ αυτών και ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ζήτησε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος να δικαστεί στο παρόν δικαστήριο, καθώς φέρεται ως φυσικός αυτουργός για πράξεις για τις οποίες ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο εντολέας του. Όπως είπε ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου σε περίπτωση καταδίκης του εντολέα του δεν μπορεί να μην έχει κριθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του και διέκοψε για τις 19 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφανθεί αν θα δικάσει τον Κινέζο κατηγορούμενο αλλά και για νομιμοποιηθεί η υπεράσπιση ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Παράσταση πολιτικής αγωγής

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ετέθη από την πλευρά της υπεράσπισης το ζήτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων εν μέσω της πανδημίας, κάτι τελικά που έγινε δεκτό, ενώ στη συνέχεια δηλώθηκαν παραστάσεις πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ειδικότερα παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώθηκε από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΥ, την Alpha Bank, από διάφορες εταιρείες, εκ των οποίων μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές. Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροί τους έχουν υποστεί μεγάλη ζημία από τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους και επιφυλάσσονται να προσφύγουν και στα αστικά δικαστήρια για την ικανοποίησή τους.

Επίσης, η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει την αποδέσμευση επτά ακινήτων προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές. Η εν λόγω συμφωνία αφορά σε κούρεμα χρέους ώστε οι πιστωτές και οι ομολογιούχοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Τέλος, το δικαστήριο προχώρησε και στην ανακοίνωση των επόμενων συνεδριάσεων για το μήνα Φεβρουάριο με τους δικηγόρους της υπεράσπισης να κάνουν λόγο για «πιέσεις και διοικητική σκοπιμότητα», προκειμένου, όπως είπαν, να έχει ολοκληρωθεί η δίκη μέχρι τις 8 Μαρτίου, οπότε και λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (18μηνο) για τον πατέρα και υιό Κουτσολιούτσο.

«Δεν μπορεί το 18μηνο να θεωρείται εθνική καταστροφή. Μπορούν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι» υποστήριξαν οι συνήγοροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ