ΕΛΛΑΔΑ

Νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος

Νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
Ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος INTIME

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξελέγη ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, κατά τη συνεδρίαση της Ιερά Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην Ιερά Σύνοδο, που συνήλθε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ανεγνώσθη η επιστολή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με την οποία υπέβαλε στο Φανάρι το τριπρόσωπο υποψηφίων που είχε καταρτίσει από τις 28 Δεκεμβρίου.

Ο εψηφισμένος πλέον Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, αναμένεται το προσεχές διάστημα στο Φανάρι για την τέλεση του Μικρού και του Μεγάλου Μηνύματος.

Το τριπρόσωπο αποτελούσαν ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης έγινε υπό την προεδρία του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε το τριπρόσωπο εστάλη από την Εκκλησία Κρήτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και γνωστοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχιεπισκόπου ξεκίνησαν μετά την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κατατάξει στους εφησυχάζοντες ιεράρχες τον αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης Ειρηναίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ