ΕΛΛΑΔΑ

Συρίγος: Καταδίκη της βίας στα ΑΕΙ - Έτοιμη μέσα στο 2022 η πανεπιστημιακή αστυνομία

Συρίγος: Καταδίκη της βίας στα ΑΕΙ - Έτοιμη μέσα στο 2022 η πανεπιστημιακή αστυνομία
Στις 17 του μηνός ξεκινάει η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μόλις τελειώσει θα εισέλθει στα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό δήλωσε ο κ. Συρίγος (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος ΣυρίγοςΟ ίδιος σημείωσε ότι τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση των ανδρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας για να είναι έτοιμοι μέσα στο 2022 να αναλάβουν την φύλαξη των Πανεπιστημίων.

«Ό,τι και να είναι, είτε είναι για προσωπικούς λόγους ή για εγκληματικές ενέργειες ή για αναρχικές ομάδες, η βία δεν έχει θέση μέσα στα Πανεπιστήμια και καταδικάζεται απερίφραστα» δήλωσε για την επίθεση που δέχθηκε καθηγητής από κουκουλοφόρους μέσα στην πανεπιστημιακή αίθουσα, ενώπιον φοιτητών.

«Ξεκινά στις 17 του μηνός η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μόλις τελειώσει θα εισέλθει στα Πανεπιστήμια που έχουν οι Πανεπιστημιουπόλεις όπως προβλεπόταν με τον αρχικό σχεδιασμό», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για το πότε υπολογίζεται να την δούμε στα Πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος είπε ότι θα την δούμε μέσα στο 2022.

Ο υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι δεν ήταν κυβερνητική απόφαση η καθυστέρηση στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς οφειλόταν σε προσφυγές που είχαν γίνει, ενστάσεις και στην ίδια την γραφειοκρατική λειτουργία για την πρόσληψη των αστυνομικών.

Όσον αφορά την Εξεταστική Περίοδο στην οποία μπαίνουν τα Πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, ο κ. Συρίγος επεσήμανε ότι για λόγους προστασίας αδιάβλητου των εξετάσεων, η εξεταστική θα γίνει δια ζώσης (γραπτά ή προφορικά).

Για τους δε φοιτητές που νοσούν από τον κορωνοϊό, «δίνεται η δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας edupass που φαίνεται αν ασθενούν από τον κορωνοϊό ή όχι εκείνες τις μέρες – που φαίνεται αν είναι σε καραντινα δηλαδή – να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις μετά την εξεταστική περίοδο που θα έχει τελειώσει το πρόβλημα γι αυτούς.

«Έτσι δεν θα χαθεί η εξεταστική περίοδος για τους συγκεκριμένους φοιτητές, ακόμη κι αν είναι ασυμπτωματικοί», τόνισε ο κ. Συρίγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ