ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Άνεμοι έως και 10 μποφόρ

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Άνεμοι έως και 10 μποφόρ
Η κακοκαιρία Διομήδης σφυροκοπά τη χώρα INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κακοκαιρία Διομήδης σφυροκοπά τη χώρα, αλλού με σφοδρές χιονοπτώσεις και σε άλλες περιοχές, με ισχυρές καταιγίδες. Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε κυρίως χθες η Θεσσαλία με πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και η Μαγνησία, ενώ τη νύχτα το κύμα κακοκαιρίας μετακινήθηκε προς Φωκίδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Αφήνοντας το ψυχρό αποτύπωμά του στα βόρεια της χώρας, και τα πολλαπλά προβλήματα που προκάλεσε λόγω πλημμυρικών φαινομένων κυρίως στη Θεσσαλία, και ισχυρής χιονόπτωσης στα βόρεια, το νέο κύμα κακοκαιρίας, κατεβαίνει πιο νότια, σε Βοιωτία και Φωκίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ