ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε η νέα κατάληψη φοιτητών στο ΑΠΘ - Δεκαπέντε συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε η νέα κατάληψη φοιτητών στο ΑΠΘ - Δεκαπέντε συλλήψεις
H κατάληψη του συγκεκριμένου χώρου είχε γίνει τη Δευτέρα INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης για την εκκένωση της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ που βρισκόταν σε εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής και ήρθε ως απάντηση από τους αντιεξουσιαστές για την προ ημερών εκκένωση στο «στέκι του Βιολογικού».

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και κατά τη διάρκειά της συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ξύλινα κοντάρια, μοτορόλες, πλήθος από τούβλα και πέτρες καθώς και τρεις πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μετά το τέλος της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές ενώ προανάκριση για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η κατάληψη διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεοδωρικάκος: Όπου υπάρχει συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια

Σχολιάζοντας την επιχείρηση εκκένωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

«Μία νέα κατάληψη στο ΑΠΘ που στεγαζόταν σε χώρο στο εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής αποδίδεται και πάλι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η λογική του "με το έτσι θέλω", της βίας & της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας να αντιμετωπίζει όσους δεν σέβονται τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ελευθερίας & της ασφάλειας της ακαδημαϊκής λειτουργίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ