ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία γονέων στο Αίγιο: Εξωσχολικός καταδικασμένος για παιδοφιλία κυκλοφορεί σε δημοτικό

Καταγγελία γονέων στο Αίγιο: Εξωσχολικός καταδικασμένος για παιδοφιλία κυκλοφορεί σε δημοτικό
Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση κατά του διευθυντή του σχολείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν γονείς δημοτικού σχολείου στο Αίγιο, με την οποία κατηγορούν τον διευθυντή του σχολείου ότι επιτρέπει την είσοδο στο σχολικό κτήριο ενός εξωσχολικού ατόμου καταδικασμένου για παιδοφιλία. 

Η καταγγελία βρίσκεται από την Τρίτη στα χέρια της Εισαγγελίας Αιγίου μετά από αναφορά-μήνυση της δικηγόρου Αιγίου Μαρίας Ιατροπούλου, ως εντολέως προέδρου ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Αιγιάλειας.

Στρέφεται μάλιστα κατά του διευθυντή του σχολείου με την υπό εξέταση κατηγορία της ενδεχόμενης έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους μηνυτές, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου επιτρέπει, και συχνά μάλιστα, στο σχολικό συγκρότημα την είσοδο του συγκεκριμένου εξωσχολικού προσώπου, ο οποίος στο παρελθόν όχι απλώς έχει κατηγορηθεί, αλλά έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία, ενώ φέρεται να έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Παράλληλα, χρεώνονται στον διευθυντή καίριες διοικητικές παραλείψεις και «παρανομίες», εξ αιτίων των οποίων ο επίμαχος εξωσχολικός μπαινοβγαίνει στο σχολείο, υπό την ανοχή του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων, ο διευθυντής του σχολείου αγνοεί διαρκώς τις εδώ και καιρό παραινέσεις και διαμαρτυρίες του για απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στον χώρο του σχολείου του συγκεκριμένου προσώπου.

Γονείς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, ισχυρίζονται ότι ενώ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως τον διευθυντή «μην ξαναφήσεις αυτό το πρόσωπο ούτε να πλησιάσει στο σχολείο, πόσω μάλλον να ξαναμπεί σε χώρους του σχολείου», αυτός τους αγνοεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν τον εξωσχολικό να μπαινοβγαίνει στο σχολείο, ενώ στην καταγγελία αναφέρεται ότι το γεγονός έχει υποπέσει αρκετές φορές στην αντίληψη δασκάλων και γονέων, καθώς φέρεται να κάνει εξωτερικές δουλειές του συγκροτήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ