ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή παραμένουν Λαγός και Πόπορη - Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισής τους

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή παραμένουν Λαγός και Πόπορη - Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισής τους
Στη φυλακή παραμένει ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός INTIME

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση αναστολής ποινής του καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού. Στη φυλακή παραμένει και η πρώην ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη.

Στη φυλακή παραμένει ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση αναστολής ποινής του.

Ο Ιωάννης Λαγός δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Το δικαστήριο απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση αποφυλάκισης κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση. Κι αυτό διότι όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Ιωάννης Λαγός. Ως εκ τούτου, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Στη φυλακή παραμένει και η πρώην ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Σήμερα εκδικάστηκε το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της, με τη δικηγόρο της αιτούσας να επικαλείται προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά.

Ωστόσο, η έδρα κατά πλειοψηφία (4-1) αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος, αφού δέχθηκε όπως και ο εισαγγελέας, ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ