Ο «Διομήδης» σάρωσε τη Σάμο: Ξεχείλισαν ποτάμια και ρέματα
Από τη μανία της φύσης δοκιμάστηκε για ακόμη μια φορά το Ηραίον στη Σάμο, καθώς και το νησί έπεσε «θύμα» της κακοκαιρίας «Διομήδης».
Ισχυροί άνεμοι έπνεαν καθ'όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ μεγάλος όγκος νερού από τα δύο ποτάμια της περιοχής μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια.
Φερτά υλικά από τα ποτάμια αλλά και τη θάλασσα προκάλεσαν ζημιές σε όλα τα καταστήματα του Ηραίον και των γύρω περιοχών.
Ο κρατικός μηχανισμός σε αρκετές περιοχές πραγματοποίησε ολονύχτιες επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα από τις πλημμύρες που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.
Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Όσον αφορά τον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου.
Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, πριν την αναχώρησή τους, καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πετρέλαιο: Το Brent έπεσε κάτω από τα 75 δολάρια για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
15:51
Trafficking: 881 θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα το 2025 - Τα 108 παιδιά
15:49
Μύκονος: Επιχείρηση του ελληνικού FBI για εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών - 5 συλλήψεις
15:42
Σπάνιο λυχνάρι από τη βυζαντινή Συρία αποκαλύπτει τον συμβολισμό του φωτός στον πρώιμο χριστιανισμό
15:42