ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Ακραίο bullying σε 23χρονο φοιτητή: «Όλοι σε θέλουν νεκρό» - Μαζικό «κύμα» συμπαράστασης

Πάτρα - Ακραίο bullying σε 23χρονο φοιτητή: «Όλοι σε θέλουν νεκρό» - Μαζικό «κύμα» συμπαράστασης
Ένα ακραίο περιστατικό bullying σε βάρος 23χρουν φοιτητή έλαβε χώρα στην Πάτρα, όπου άγνωστοι έγραψαν με κόκκινο σπρέι στον τοίχο του σπιτιού του «Όλοι σε θέλουν νεκρό».

Ένα ακραίο περιστατικό bullying σε βάρος 23χρουν φοιτητή έλαβε χώρα στην Πάτρα, όπου άγνωστοι έγραψαν με κόκκινο σπρέι στον τοίχο του σπιτιού του «Όλοι σε θέλουν νεκρό».

Ο 23χρονος είχε μιλήσει για την κακοποίηση που υφίστατο, από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και ήταν ακόμη φοιτητής του ΕΚΠΑ, αποκαλύπτοντας μάλιστα, πως έφτασε στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του.

Όπως είπε στα «Φοιτητικά Νέα», λόγω των απειλών που δεχόταν από συμφοιτητές του και τη μεγάλη καθυστέρηση των αρχών να προχωρήσουν την υπόθεση με την ταυτοποίηση, μετά την μήνυση που κατέθεσε, αναγκάστηκε να αφήσει τη σχολή του και να αλλάξει Πανεπιστήμιο χρησιμοποιώντας το 10% με τις πανελλήνιες.

Σήμερα είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ωστόσο όπως φαίνεται, η κακοποίηση σε βάρος του συνεχίζεται.

Ο ίδιος εξηγεί, ότι είχε καταθέσει μήνυση κατά γνωστού προσώπου, αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση, όπως επίσης δεν προχώρησε και η διαδικασία της ταυτοποίησης που κατατέθηκε.

https://www.instagram.com/p/CYax0tAq7ds

Οι δικηγόροι του φοιτητή δήλωσαν σχετικά με τη νέα επίθεση σε βάρος του:

Με αφορμή αυτή τη νέα «επίθεση» προς τον Βασίλη, οι συνήγοροί του, William Hab και Σοφία Σαριπανίδου, δήλωσαν:

«Αναπότρεπτα αυτή η κατάπτυστη ενέργεια στον τοίχο του σπιτιού του, προκαλεί υπόνοιες συσχέτισης με την εκκρεμή υπόθεση του cyber bullying, που ήδη έχει δρομολογηθεί δικαστικά και σε πολύ σύντομο διάστημα, μετά το πέρας της διενεργούμενης προκαταρκτικής, αναμένουμε την άσκηση ποινικών διώξεων.

Το μήνυμα και οι λέξεις που επιλέχθηκαν ακούγονται και στο βίντεο και η επιλογή τους ήταν συνειδητή. Μένει να ερευνηθεί αν σχετίζονται οι ίδιο δράστες ως ηθικοί αυτουργοί ή τρίτα πρόσωπα.

Άμεσα θα κατατεθεί από μέρους μας έγκληση κατά αγνώστων για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απειλής.

Τέτοιου είδους θρασύδειλες ενέργειες δεν πτοούν στο παραμικρό, ούτε εμάς ως συνηγόρους, πολλώ δε μάλλον τον Βασίλη και την οικογένεια του, που μέχρι τώρα με αξιοζήλευτη αξιοπρέπεια και σθένος διαχειρίζονται τα τεκταινόμενα και αναμένουν την πολυπόθητη δικαίωση».

Κύμα αγάπης και συμπαράστασης στον 23χρονο Βασίλη - Έτοιμος να προχωρήσει μπροστά

Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Instagram, κάνει λόγο για κύμα αγάπης και συμπαράστασης στο πρόσωπό του, ενώ δηλώνει έτοιμος, να προσπαθήσει, όσο δύσκολο κι αν είναι, να αφήσει πίσω του όσα έχουν συμβεί.

Η ανάρτησή του:

«Αν μπορούσε να υπάρξει μια φωτογραφία ώστε να απεικονίζει το πως νιώθω τα τελευταία 24ωρα τότε σίγουρα θα ήταν αυτή.

Πραγματικά το κύμα αγάπης και συμπαράστασης που έχω δεχθεί είναι κάτι το μοναδικό που ουδέποτε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα δεχόμουνα και δεν ξέρω καν αν το αξίζω.

Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο για να εκφράσουν την στήριξη τους προς εμένα και την οικογένεια μου,απάντησα προσωπικά σ όσα περισσότερα μηνύματα μπορούσα και ζήτω συγνώμη σ όσους δεν κατάφερα να το κάνω.

Νομίζω ότι είναι ώρα να προσπαθήσω όσο δύσκολο και να είναι να αφήσω πίσω μου τα όσα μου έχουν συμβεί.

Το ότι αναγκάστηκα να φύγω απ' την σχολή που ονειρευόμουν στο ΕΚΠΑ είναι κάτι που ακόμα με πληγώνει, όμως παρόλα αυτά βρίσκομαι στο τμήμα θεατρικών σπουδών της Πάτρας που είναι εξαιρετικό και που εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί πριν λίγες ημέρες και των καταλοίπων των περσινών που είχε ως αποτέλεσμα την λιποθυμία μου τον Οκτώβριο σε εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου έχω παρευρεθεί σε ελάχιστα μαθήματα και με την εξεταστική να αρχίζει σε λίγες μέρες θα πρέπει πραγματικά να καταβάλω τεράστια προσπάθεια αν θέλω να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία, είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω στους γονείς μου και ειδικότερα στον πατέρα μου που αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης στην Γερμανία για να ανταποκριθεί στις οικονομικές δυσκολίες και στη φοίτησή μου.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνηγόρους μου, την κ. Σοφία Σαριπανίδου και τον @william.hab, οι οποίοι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ, γνωρίζοντας ότι είμαι φοιτητής και δεν εργάζομαι καθώς και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας μου, από την πρώτη στιγμή δεν αξίωσαν κάτι οικονομικά και με εκπροσωπούν αφιλοκερδώς, παρά το φόρτο του γραφείου τους και τις δύσκολες ποινικές υποθέσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, γι αυτό η ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπο τους δεν θα είναι ποτέ αρκετή.

Και πάλι σας ευχαριστώ για όλα».

https://www.instagram.com/p/CYmVqpCq8i7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ